Experiències de centre. Inscripció per a la presentació de ponències

El proper dimarts 27 de juny es realitzarà la Jornada d’Intercanvi d’experiències entre el professorat d’Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern.
Amb el títol “Experiències de centre” volem afavorir l’intercanvi d’aquelles pràctiques reeixides que aportin un valor afegit en qualsevol àmbit i/o dimensió competencial, prenent com a fil conductor la implicació de l’equip del professorat del centre, l’aportació d’estratègies organitzatives i metodològiques, el treball d’equip i l’aportació d’evidències de millora a nivell de tot el centre educatiu.

Presentació de comunicacions

Formulari per a la presentació d’experiències

Treballs premiats al 8è Fòrum de Treballs de Recerca

El 24 d’abril 2018 se celebrarà el 8è. Fòrum de l’excel·lència: Treballs de Recerca de Batxillerat i el 7è Premi  Ciutat d’Esplugues de Llobregat en què els alumnes presentaran els Treballs guanyadors, a les 18:00 hores, al’Espai La Baronda, c/ La Riba, 36 d’Esplugues de Llobregat. L’Acte s’adreçarà a l’alumnat de 1r. i 2n. de Batxillerat i estarà obert a la comunitat educativa. Bases del Fòrum: 8è. Fòrum de l’excel·lència:Treballs de Recerca de Batxillerat i 7è.  Premi  Ciutat d’Esplugues de Llobregat.

Sant Jordi 2018

El dilluns 23 d’abil se celebrarà la gran festa d‘inauguració de la blbioteca Roger Zanni a l’escola Gras i Soler d’Esplugues amb els Jocs Florals de l’escola i una visita a la biblioteca plena de sorpreses, que comptarà amb l’acompanyment del Jaume Centelles, expert en biblioteques escolars i literatura infantil i juvenil i en Roger Zanni, il·lustrador, fill d’Esplugues i padrí de l’escola.

Endavant amb la lectura! Enhorabona!

XdCB 5. Com ens organitzarem quan treballem per projectes?

El dimarts 17 d’abril els centres participants a la Xarxa Territorial de Compatències Bàsiques 5 van compartir el treball que estaven realitzant a l’espai Formació. Van exposar en una taula rodona el desenvolupament dels seus projectes, tot establint un diàleg amb la resta de companys sobre tres eixos: l’organització dels alumnes, les tasques i organització dels professorat i els espais.

L’escola Lola Anglada, d’Esplugues de Llobregat,  va explicar el procés seguit durant aquests darrers cursos en la construcció dels nous espais del centre en la línia d’afavorir noves metodologies.

Edurecerca 2018

Amb  l’objectiu d’oferir reconeixement als alumnes, docents i centres protagonistes dels projectes de recerca del batxillerat i la intenció d’establir contactes d’enriquiment mutu amb la vinculació al teixit social i empresarial de la comarca es convoquen els premis Edurecerca. Cadascun d’aquests certàmens locals s’encarregarà de seleccionar els finalistes per a la fase final dels premis, impulsats per diferents entitats de la comarca, i que seleccionen els treballs segons la seva temàtica.

30/04/ 2018: Lliurament dels treballs seleccionats per cadascun dels fòrums locals i constitució dels jurats de les diferents modalitats.

15/06/2018: Acte de reconeixement dels guanyadors al Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat.

Modalitats

Bases genèriques

ITworldEDU

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha reconegut l’ITworldEdu com a activitat de formació permanent adreçada al professorat no universitari dins del Pla de formació permanent del professorat.

Programa

Inscripcions

Semifinal Certamen de Lectura en Veu Alta

Enhorabona als centres d’Esplugues i Sant Just Desvern que passen a la semifinal de Barcelona2 del Certamen de Lectura en Veu Alta .

DATA: dijous, 3 de maig de 2018
HORARI: 10.30 h (s’obriran portes a les 10.10 h) i fins a les 13.15 h.
LLOC:Auditori del CaixaForum. Centre Social i Cultural de l’Obra Social “la Caixa” (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-808038 Barcelona).

LECTURES: Les rebreu deu dies abans de la semi al vostre correu-e. Els llibres són els que podeu trobar al web del Certamen.

Concurs #efim18. Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments

El concurs té per objecte el patrimoni cultural català en totes les seves vessants i que, mitjançant el llenguatge de la fotografia, vol fer reflexionar els joves estudiants sobre la rellevància d’aquest patrimoni i fer que el coneguin i el valorin.  Fins a l’1 de maig de 2018. 

Podeu consultar les Bases   i realitzar el formulari d’inscripcióTambé trobareu aquesta informació a XTEC, a la secció Premis i concursos.

 

Proves cangur 2018

Des de l’any 1996 es realitza a Catalunya la prova Cangur, una activitat impulsada per l’associació internacional Le Kangourou sans Frontières, de la qual n’és membre la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM) que, per aquesta raó, és l’entitat titular del Cangur en llengua catalana, amb la voluntat d’estimular i motivar una àmplia majoria de l’alumnat.

Enguany la prova se celebrarà el dia 15 de març de 2018 i els centres interessats en participar-hi s’hauran d’inscriure. L’inici de la inscripció és a partir del 21 de novembre de 2017 fins al 12 de desembre de 2017.… Llegeix més»