Mobile Learning Award. Inscripcions 2019

S’apropen els Mobile Learning Awards, i aprofitem per encoratjar-vos a participar amb les vostres experiències Toolbox. L’objectiu d’aquests premis és donar a conèixer les millors experiències d’aula desenvolupades per docents i que tinguin com a objectiu l’ús innovador i inclusiu de les tecnologies digitals.
El formulari d’inscripció, que romandrà obert fins a l’11 de febrer del 2019.… Llegeix més»

Cartes als Reis 2018-2019

Enhorabona per aconseguir omplir les cartes de mots plens d’il·lusió i bons desitjos per l’any 2019!

Cartes als Reis. Activitat col•laborativa
Pla de Formació de Zona
CRP Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern
Servei Educatiiu Baix Llobregat VIII

XCBT5. 2a sessió coordinadors. Curs 2018-2019

El dimarts 27 de novembre de 2018 es va realitzar la 2a sessió de treball dels coordinadors dels equips impulsors dels centres docents de la Xarxa de Competències Bàsiques Territorial, al Consell comarcal de Sant Feliu de Llobregat. Al’espai “Formació” vam comptar amb la xerrada “El lideratge distribuït en una escola en transformació”, de la Núria Borràs i la Neus Milà, de l’escola Riera de Ribes de Sant Pere de Ribes. A l’espai “Compartim” van treballar la dinàmica sobre el lideratge distribuït, la tasca individual, i vam  compartir el desenvolupament dels projectes en els centres.

VIII Concurs escolar del Saló del còmic

En el marc de la 37a edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que tindrà lloc entre el 4 i el 7 d’abril de 2019, FICOMIC, amb la col·laboració del
Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, convoca el VIII concurs escolar del Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Aquesta convocatòria el tema són els invents.

Podeu consultar les bases i realitzar la vostra inscripció del 30 de novembre al 14 de gener de 2019.

 

XCBT5. Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern. Curs 2018-2019

ESC Canigó (Sant Just Desvern)

ESC Lola Anglada (Esplugues de Llobregat)

ESC Canigó (Sant Just Desvern)

ESC Isidre Martí (Esplugues de Llobregat)

ESC Montseny (Sant Just Desvern)

ESC Lola Anglada (Esplugues de Llobregat)

ESC Folch i Torres (Esplugues de Llobregat)

INS Severo Ochoa (Esplugues de Llobregat)

INS Joaquim Blume (Esplugues de Llobregat)

INS Joanot Martorell (Esplugues de Llobregat)

El Tinter de les Lletres Catalanes. Premi Sambori

El Tinter de les Lletres Catalanes és la festa que agrupa els premis literaris d’autors d’entre 6 i 18 anys amb més prestigi dels Països Catalans, un nou esdeveniment en el calendari cultural que vol potenciar la creativitat dels infants i joves i reconèixer els valors emergents de les lletres catalanes.

La quarta edició de la festa d’El Tinter 2018 va reconèixer els guanyadors del Premi Sambori Òmnium de narrativa escolar i el Premi Pissiganya de poesia escolar en una gala que va tenir lloc el 25 de maig al Casinet d’Hostafrancs de Barcelona. L’acte va ser un homenatge a la figura de Montserrat Abelló, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2008 amb un gran espectacle digirit per Núria Planes i Jordi Font que va comptar amb tabalers i acròbates que van acompanyar els nois i noies a rebre els seus premis.

BASES 2019 PREMI SAMBORI ÒMNIUM

BASES 2019 PREMI PISSIGANYA

La poesia ha arribat a la biblioteca Ricardo Alcántara

Aquesta tardor des de la Biblioteca Escolar Ricardo Alcántara de l’escola Folch i Torres d’Esplugues de Llobregat s’ha iniciat un treball sobre  poesia com a eix vertebrador de la lectura amb l’objectiu de continuar amb un treball a tots els nivells educatius del centre. A més dels exemplars que disposen en el seu ampli fons documental, des de la biblioteca es treballa amb la maleta de la poesia en servei de  préstec a la Mediateca del Centre de Recursos pedagògics.

“Jo sempre he pensat que un poema, de fet, no està ben acabat fins que algúl’ha llegit i li ha donat una dimensió que, l’escriptor sol, no és capaç de donar-li.”

Miquel Martí i Pol