Jornada d’intercanvi d’Experiències 2018

Jornada d’intercanvi d’Experiències i Coneixement compartit:  “Experiències de centre”

Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern. 27 de juny de 2018

al Consell Català de l’Esport. Institut Joaquim Blume d’Espluguet de Ll.

Imatges de la Jornada

Conclusions de les Taules

Programa i fitxes de les ponències

       @sebll8       #jornadasebll8_2018

 

Acte de cloenda del Servei comunitari a Sant Just Desvern 2018

El 23 de maig de 2018, els alumnes de 4t d’ESO de l’escola Madre Sacramento i de l’institut Sant Just van compartir les activitats que havien realitzat en les diverses entitats de la localitat dins del programa Servei comunitari, del Departament d’Ensenyament, a l’acte de lliurament de diplomes en reconeixement a la seva tasca que es va celebrar al casal de joves de Sant Just Desvern.

L’acte va comptar amb la presència de l’ Alcalde de Sant Just, el Regidor de polítiques educatives de l’Ajuntament, l’Inspector d’Educació als Serveis Territorials del Baix Llobregat, els Directors dels centres educatius, professorat i també responsables de les diferents entitats.

Enhorabona a tots els nois i noies per la bona feina!

EduRECERCA 2018. Acte de lliurament de premis

El 15 de juny es va celebrar l’acte de lliurament dels premis EduRcerca 2018 l’Auditori del Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat. (Carrer Falguera, 6, Sant Feliu de Llobregat).

Enguany s’ha organitzat una jornada que s’iniciarà als Jardins del Palau amb l’exposició dels pòsters dels treballs seleccionats, un taller d’energies renovables (organitzat pel Col·lectiu per a un Nou Model Energètic i Social Sostenible) i una Jam Session d’Arts Interdisciplinar (organitzada i dinamitzada per l’Aula de Música i Teatre).

Programa de l’acte:

– 12.30h Arribada dels alumnes participants.
– 13.00h Exposició del pòsters dels treballs, taller d’energies renovables i “ Jam session” .
– 15.00h Arribada i recepció d’autoritats.
– 15.30h Obertura de portes i entrada a l’auditori.
– 15.45h Inici de l’acte d’entrega dels Premis EduRecerca 2018

Podeu veure les imatges aquí. 

Enhorabona a tots els centres participants i als guanyadors!

 

 

Descoberta del claustre gòtic (S XIV) del convent de Montsió

Dins del marc del Projecte Apadrinem del nostre Patrimoni, del Departament d’Ensenyament, lescola Lola Anglada (Esplugues de Llobregat ha desenvolupat el seu projecte en relació al Claustre de Montsió d’Esplugues de Llobregat des del curs 2014-2015.

Amb l’objectiu d’obrir el projecte a la comunitat educativa de la localitat, el 7 de juny els nois i les noies de 6è de primària de l’escola Lola Anglada van ensenyar als companys i companyes de 6è de primària  lescola Garbí. Pere Vergés d’Esplugues de Llobregat el claustre gòtic del convent de Montsió (la seva història i arquitectura medieval), els van situar a l’etapa arquitectònica a la qual pertany, els van ensenyar aspectes singulars del monument i els alumnes d’ambdues escoles van realitzar un treball compartit .

Podeu seguir l’activitat en imatges aquí.

Descobrint l’arquitectura contemporània a partir de l’escola Garbí Pere Vergès

Dins del marc del Projecte Apadrinem del nostre Patrimoni, del Departament d’Ensenyament, l’escola Garbí. Pere Vergés (Esplugues de Llobregat) ha desenvolupat el seu projecte en relació als Edificis de l’escola, des del curs 2014-2015.

Amb l’objectiu d’obrir el projecte a la comunitat educativa de la localitat, el 6 de juny els nois i les noies de 6è de primària de l’escola Garbí. Pere Vergés van acompanyar als companys i companyes de 6è de primària  de lescola Lola Anglada d’Esplugues de Llobregat en el descobriment dels elements de l’arquitectura contemporània en els edificis de l’escola, d’una manera lúdica i engrescadora. Els van ensenyar la seva ubicació, l’etapa arquitectònica a la qual pertany, els diferents espais i van concloure amb una activitat de treball compartit entre l’alumnat de les dues escoles.

Podeu seguir l’activitat en imatges aquí.

Guanyadors de la Final del Certamen de Lectura en Veu Alta 2018

Categoria “Grumets Vermells” (cicle mitjà de primària)
Núria Lluch, Escola Maria Mercè Marçal (Mataró)

Categoria “Grumets Verds” (cicle superior de primària)
Martí Moreno, Escola Colònia Güell (Santa Coloma de Cervelló)

Categoria “Timoners” (Aula d’acollida de CS de primària i 1r, 2n d’ESO)
Sofia Rodríguez, Escola Jaume I (Barcelona)

Categoria “Corsaris” (1r i 2n d’ESO)
Mariona Fernández, Escola Vedruna (Ripoll)

Categoria “Tropa de Corsaris” (3r i 4t d’ESO)
Judit de Haro, Núria Armengol i Adrià Grau,  Escola Garbí Pere Vergés (Esplugues de Llobregat)

XIII Concurs El gust per la Lectura. Finalistes a Esplugues de Llobregat

El Centre de Formació d’Adults  Eugeni d’Ors (Esplugues de Llobregat), amb el treball dels alumnes de CFI de nivell3, amb la professora Montse Buitrago, amb el títol  “Les aparences enganyen” , han quedat finalista del XIII Concurs El gust per la Lectura que convoca el Departament d’Esnseyament. El jurat ha destaca el treball pel missatge transformador que transmet, amb la intenció de canviar la mirada i lluitar contra els prejudicis, per l’esforç en el treball en grup i la interpretació i per l’originalitat en la posada en escena de les diferents situacions quotidianes.

L’alumnat havia llegit les Faules d’Isop. Editorial Vicens Vives i es presentava per la categoria F-Educació d’adults (cicle de formació instrumental –CFI–) Modalitat F1 (treball de tot el grup classe).

Enhorabona i bona lectura!

mSchools Student Awards és un concurs i cerimònia de lliurament de premis que reconeix la tasca realitzada per alumnes i docents durant el curs escolar dins el programa mSchools i les seves diferents iniciatives.

En la seva 4a edició, el concurs va acollir a 4.000 participants, 84 equips finalistes i més de 1.100 assistents!

Enguany, celebrem la 5a edició, el 9 de juny a la Farga de L’Hospitalet, amb novetats i més premis.

Enhorabona al grup d’ESO “Save the animals” de l’institut Sant Just Desvern per ser finalista de l’App Education de la modalitat “Comunitats sostenibles“!

L’acte final dels V Jocs Florals Escolars de Catalunya es celebrarà el dissabte 16 de juny, a les 12h, a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (av. de l’Estadi, s/n. Anella Olímpica, Barcelona).

Centres del Baix Llobregat  seleccionats per a la Final. Enhorabona a tots!!!!

CENTRE POBLACIÓ NOM ALUMNAT
A Col·legi Santa Eulàlia Cornellà de Ll. Javier Gallardo Castelao
B ESC. Els Pins Castelldefels Maria Conte Martín
C Col·legi Garbí-Pere Vergés Esplugues de Ll. Martina López Ruiz
D ESC. Prat de la Riba Esplugues de Ll. Paloma Cruz, Diego Tutiven i Andrés Cari Moreno
E ESC. Virolai Cornellà de Ll. Natàlia Pardo
F INS Josefina Castellví i Piulachs Viladecans Clara Egurbide Pastor
G INS Josefina Castellví i Piulachs Viladecans Adrián Guijarro Ureña
H ESC. Folch i Torres Esplugues de Ll. Alumnes de 4t A i B de Primària

1r Fòrum dels Petits Talents Científics

El 16 de maig de 2018 i el 30 de maig , a les 10h,  s’ha celebrat el 1r Fòrum dels Petits Talents Científics, a l’Espai Baronda d’Esplugues de Llobregat. L’acte ha estat organitzar per l’Ajuntament d’Esplugues amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics. Durant aquest curs professorat dels centres d’Esplugues de Llobregat han assistit a una formació organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació,  dins del Pla de Formació de Zona del SE Baix Llobregat VIII.

Enhorabona a tots els petits científics!!!

Programa del Fòrum 16 de maig

Programa del Fòrum 30 de maig 

Podeu seguir el Fòrum al twitter @sebll8 #petitstalentscientifics