Medi: fer, pensar, parlar i sentir des de l’STEAM

L’Àmbit de Coneixement del Medi del CESIRE endega la formació “Medi: fer, pensar, parlar i sentir des de l’STEAM”. Es tracta d’una activitat telemàtica per ampliar els sabers en la didàctica del “Coneixement del Medi” aprofundint en les maneres de fer,… Llegeix més»

Vols ser Ambaixador/a ROBOCAT?


L’associació El Racó dels Robotaires, entitat organitzadora de la ROBOCAT, el Campionat de Robòtica de Catalunya, ha obert la convocatòria per a participar en el programa Ambaixadors i Ambaixadores ROBOCAT durant el curs 2021-22, adreçada a estudiants… Llegeix més»

Premis Fotón

Enguany es celebra la 4ª Edició dels Premis Fotón de comunicació científica i de docència a l’escola, iniciativa de l’Institut d’Óptica “Danza de Valdés” del CSIC, enfocada a reconèixer, impulsar i fomentar les labors de divulgació i ensenyança en l’àmbit de l’òptica… Llegeix més»

Conferència: les pràctiques de l’enginyeria a l’aula

Quarta conferència virtual de les sessions que durant aquest curs formen part del projecte “Connecta’t a la recerca” adreçat a docents de diferents nivells educatius. En aquesta conferència Cristina Simarro Rodríguez  parlarà de les pràctiques sobre enginyeria que es poden dur a terme a les… Llegeix més»

Escacs a l’escola

El projecte “Escacs a l’escola” destaca la relació i utilitat del joc dels escacs en l’àmbit educatiu. És un recurs que potencia el desenvolupament de les estructures cognitives, el raonament i el pensament lògico-matemàtic, les habilitats lingüístiques i els hàbits de conducta.
S’adreça a mestres i… Llegeix més»

Lletres a l’aula

El passat  dimecres dia 17 de març els alumnes de 2n de primària de les les escoles Josep Guinovart, Els Pins, Torre Barona i Jacint Verdaguer van tenir una trobada telemàtica amb la Mercè Arànega autora de la col·lecció El Drac Simó. Van poder veure… Llegeix més»

Presentació programa innovació STEAMcat

Des del programa d’innovació STEAMcat, s’ofereix una sessió informativa sobre la propera convocatòria del programa. Aquesta presentació en format virtual està adreçada a centres educatius que hi estiguin interessats.
La sessió virtual constarà:

  • Primera part curta de presentació del programa.
  • Segona part on s’obriran diverses sales per… Llegeix més»

Let’s Clean Up Europe!


Let’s Clean Up Europe! és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges… Llegeix més»