Unitats didàctiques d’educació mediàtica

 l’eduCAC és un programa per promoure l’educació mediàtica i digital que compta amb el suport del Departament d’Educació.

En el context actual, l’educació mediàtica és cada vegada més necessària per adquirir competències que permetin exercir la ciutadania del segle XXI. El bon ús de les pantalles i les xarxes socials, la construcció de la identitat digital o la desinformació són temes que preocupen als docents i a les famílies i que cal abordar des de les aules. Per això, en els moments d’immersió digital que vivim, pensem que pot ser del vostre interès conèixer aquesta oferta educativa.

El programa eduCAC ofereix recursos gratuïts adreçats a les famílies i al professorat per promoure l’educació mediàtica. Pel que fa al professorat inclou continguts i recursos audiovisuals propers a l’alumnat que tenen com a objectiu fomentar un ús crític i responsable dels continguts audiovisuals i dels mitjans de comunicació. Streamers, influenciadors, xous d’impacte i sèries de ficció són el punt de partida per reflexionar i prendre consciència sobre els propis hàbits de consum digital, l’ús del mòbil o la reputació digital pròpia i aliena.

Recentment s’ha portat a terme una revisió de les unitats didàctiques de secundària que s’han programat a partir de les competències dels àmbits Digital i Personal i Social per tal que els docents puguin afegir-hi la contextualització de la matèria d’acord als objectius específics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>