Regalem CDS d’àudio: L’Auditori-cantates

Encara teniu algun reproductor de Cds? Voleu una col·lecció de L’Auditori? El CRP Maresme II regala els volums del 10 al 15 de la col·lecció Escolta i canta, que inclouen cantates i versions instrumentals, a la primera persona* interessada que ens posi un comentari en aquest article.

Adultus. Cantata escrita per Alfonso de Vilallonga i dirigida per Josep Prats. Es va cantarà a l’Auditori de Barcelona, Granollers, Mataró, Vilafranca del Penedès i Olot, per uns 15000 nens i nenes de 3r, 4t, 5è i 6è d’educació primària, durant els mesos de maig i juny del 2006. El text és de l’Ernesto Collado i està format per tretze peces només cantades, i unes altres set acompanyades d’instruments (arpa, clarinet, contrabaix, flauta, flautí, guitarra, violí i violoncel)

La tonalitat de l’infinit. Cantata representada per l’alumnat de cicle superior i primer d’ESO del CEPA “Oriol Martorell” a la sala simfònica de l’Auditori de Barcelona i a l’Associació Cultural de Granollers. L’argument planteja que, com a persones que som, la nostra obligació és trobar i donar la tonalitat; la tonalitat de l’infinit. Considera que no som com els animals que en tenen prou amb respirar; nosaltres necessitem saber què hi ha a l’altra banda del cel quan s’acaba l’aire.

El crit de la terra. La cantata parla d’un tema molt present a la nostra societat: el medi ambient. L’escriptor del text i de les lletres de les cançons, Emili Teixidor, dóna vida als elements de la Terra perquè parlin de com els tractem i què necessiten per poder viure.

43’i1″ amb Yoli Pastitxet. Enregistrament de la Cantata que es va cantar a la Sala Simfònica de l’Auditori de Barcelona, al Teatre Auditori de Granollers i a la Sala d’Actes de la Societat “La Principal”, de Vilafranca al juny de 2002. El Disc està format per dues parts: la primera recull la Cantata i la segona ofereix una versió instrumental d’algunes de les peces anteriors.

El viatge de Kira i Jan o l’arbre de les llengües. Cantata representada per alumnes de primària de Catalunya a la sala simfònica de l’Auditori de Barcelona, al Teatre Auditori de Granollers i al Teatre Monumental de Mataró. Considera que el món és un gran test on creix l’arbre de les llengües. L’habiten moltes cultures i la seva saviesa es preservada en paraules. Totes les llengües són les nostres llengües, hem de conservar-les i respectar-les ja que cadascuna d’elles és una joia.

L’assemblea dels infants. Aquesta cantata ha estat representada per 1500 alumnes de Catalunya a la sala simfònica de l’Auditori de Barcelona, al Teatre Auditori de Granollers i al Teatre Monumental de Mataró. Els nens i nenes assistents representen tots els nens del món morts en conflictes de guerra durant tota la història de la humanitat. Procedents d’èpoques i geografies ben distintes entre si, acudeixen a l’assemblea per donar una resposta al món d’ara, saturat de guerres i conflictes.

Acuitacantar; Tirant lo blanc; Un concert desconcertant. Es tracta de dues cantates, Tirant lo blanc i Un concert desconcertant, l’enregistrament de les quals fóu efectuat a l’Auditori de Barcelona el mes de gener del 2002, per l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, dirigida pel director Antoni Ros Marbà. Conté també la intervenció de Pere Arquillué, Lloll Bertran i Antoni Bassas, com a narradors, així com la interpretació de diverses corals.

*que no hagi estat ja guanyadora

2 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>