En el marc de la Setmana de la Ciència i de l’Any Internacional dels Llegums 2016 i organitzat pel Vicerrectorat d’Estudiants de la Universitat de Lleida, el passat dia 23 de novembre va tenir lloc a la Sala d’actes de l’Ajuntament de Balaguer la xerrada-taller sobre “Llegums, hàbits alimentaris i etiquetatge d’aliments” a càrrec del Dr. Robert Soliva i el seu equip, professors del Dep. Tecnologia dels Aliments UdL.
En la xerrada ens vàrem presentar els llegums, les característiques com a cultius altament eficiens i adaptades als territoris on es conreen i les seves propietats nutritives, tot destacant-ne l’alt contingut en proteïnes. En el taller tot l’alumnat va poder esbrinar quines són les informacions més importants que hen de poder trobar en les etiquetes dels aliments, tant a nivell d’ingredients, valor nutritiu i contingut d’al·lergògens, com de dades importants com el lot de fabricació i les dates de consum i de caducitat.
Accés als materials de la sessió:
- Llegums, hàbits alimentaris i etiquetatge d’aliments (Presentació)
- Etiquetatge d’aliments (Presentació)
- Treballem les etiquetes (Presentació)
- Un viatge al voltant del planeta a través dels llegums (Vídeo)