INS Celestí Bellera – My Eco-School – 4t ESO

L’alumnat de 4t d’ESO de l’INS Celestí Bellera de Granollers està duent a terme un projecte que té un objectiu molt clar: mirar el Bellera amb criteris de sostenibilitat. Aquest és l’objectiu de «La meva escola verda» «My eco-school».

Aquest projecte de tot l’alumnat de 4t d’ESO pretén observar, proposar, i si és possible, executar accions que permetin millorar la qualitat mediambiental del nostre centre.

Hem rebut la visita de tres tècnics especialistes que ens han ajudat i assessorat en energies alternatives, biodiversitat i cicle de l’aigua. Igualment per tal de poder treballar en idees que ja són exitoses, hem visitat quatre centres educatius de la nostra comarca i un cinquè a París vinculat al projecte eTwinning.

Pel que fa al pla de treball, l’alumnat s’ha repartit en sis comissions tècniques:

1) Biodiversitat

2) Gestió de residus del centre

3) Gestió de residus de la cantina

4) Eficiència energètica

5) Optimització de l’aigua

6) Mobilitat i transport

Cada comissió ha elaborat propostes que es llistaran per temes i que configuraran el «Manual de propostes mediambientals». Aquest manual servirà com a full de ruta d’alguna de les futures inversions del centre.

L’alumnat va presentar i justificar les seves propostes a la comunitat educativa de l’institut a través d’unes presentacions al centre i una exposició oberta a tota la ciutadania al Museu de la Tela de Granollers que es podrà visitar a partir del proper 27 de març.