Últims dies per inscriure’s a #100tífiques

 

Us recordem que teniu fins al 14 de gener per fer la inscripció com a escola a l’activitat 100tífiques.

El pròxim 11 de febrer organitzem la tercera edició de  l’esdeveniment #100tífiques, una iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST), amb la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu del projecte és fer visible i destacar la rellevància i el paper estratègic de les dones a la ciència i la tecnologia, tot fomentant accions conjuntes entre científiques d’acadèmia i d’empresa. El programa té la vocació de fomentar una relació més directa i recíproca entre la ciència i la societat, i molt especialment d’incrementar la consciència d’aquest col·lectiu i eixamplar-ne l’espai. Podeu consultar la web #100tifiques.cat per més informació.

#100tífiques significa que un centenar de dones científiques (màsters, estudiants de doctorat, investigadors postdoctorals i líders de grups, personal científic, directives) tant del sector públic com del privat presentaran xerrades a escoles de tot Catalunya l’11 de febrer de 2020, Dia de les dones i les nenes a la ciència. Aquestes xerrades estaran dirigides a un públic d’entre 11 i 12 anys (6è de primària i 1r de secundària).

 A causa de la situació actual de pandèmia, farem les visites mitjançant plataformes en línia. Volem aprofitar aquest format per augmentar la capacitat d’arribar a un nombre més elevat de centres ubicats a totes les àrees i oferir un repositori de sessions enregistrades perquè els estudiants puguin explorar més tard altres disciplines científiques i experiències professionals. La majoria de les visites es realitzaran en català o castellà i algunes científiques poden oferir les xerrades en anglès. En el formulari hem demanat quines àrees docents tenen interès els centres per tal de tenir més clar el mapa d’interessos dels centres participants i la identificació d’un responsable de l’activitat que serà la persona que estableixi el contacte amb la científica, li proveeixi un espai per fer la xerrada virtual i vetlli perquè el centre segueixi les activitats proposades en el projecte.

El període d’inscripció es va obrir el dijous 17 de desembre i es tanca el 14 de gener. L’assignació de les científiques a les escoles es comunicarà el 29 de gener i la primera setmana de febrer el centre podrà establir contacte amb la científica per preparar millor la seva visita. Cada centre educatiu pot demanar només una xerrada amb una científica.

 

Així doncs

. L’activitat va adreçada a 6è de primària i a primer d’ESO
. Poden participar escoles i instituts
. Els centres interessats cal que ho facin mitjançant el web: http://100tifiques.cat
. Primer s’ha de fer la inscripció al web i omplir el formulari adjuntant en pdf la carta de compromís
. Es farà el possible per atendre totes les demandes
. No es pot garantir que la temàtica triada pel centre sigui l’especialitat de la científica.
. Es faran les assignacions prioritzant l’ordre d’inscripció.
. El centre ha d’afegir al formulari un enllaç de VC on es pugui fer el contacte amb la científica assignada a partir del 29 de gener.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>