Guanyem un estiu lector!

S’acosta l’estiu, un període llarg de vacances, que suposa, per a molts infants, una aturada en el procés lector fins a la tornada a l’escola. Aquesta sovint es tradueix en pèrdua del ritme d’aprenentatges i l’increment de les desigualtats educatives. És en aquest sentit que la promoció de la lectura és una resposta eficaç per garantir un inici de curs amb majors garanties d’èxit.

Des del projecte LECXIT ens presenten la campanya Guanyem un estiu lector, per enriquir l’estiu amb orientacions i recursos per dotar a les famílies d’eines i recursos pràctics que fomentin el gust per la lectura dels seus fills i filles.

Què ens proposen?

  1. Promoure la campanya Guanyem un estiu lector entre els centres educatius de primària, biblioteques i entitats socials per implicar les famílies en el foment de la lectura dels seus fills i filles a través de citar-les a sessions amb famílies i la distribució de kits lectors amb orientacions i propostes amb aquesta finalitat.
  2. Incentivar la lectura dels nens i nenes del vostre municipi. Mitjançant les biblioteques municipals, us animen a oferir incentius cada cop que els infants vagin a renovar llibres en préstec. Aquests incentius poden ser: entrades a la piscina municipal, activitats artístiques, activitats esportives o altres activitats de lleure que s’organitzin des del municipi.
  3. Difondre la campanya Guanyem un estiu lector perquè més infants gaudeixin de la lectura aquest estiu. Per fer-ho us animen a compartir a les xarxes socials els materials del kit lector i les accions que porteu a terme dins la campanya amb el hashtag #EstiuLector i #EstiuEnriquit.

Si us interessa, entreu a https://lecxit.cat/guanyem-un-estiu-lector/ on trobareu la proposta. 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>