8 de març: coeducació audiovisual

Dins del blog del Programa Coeduca’t trobareu molts recursos, però us en volem destacar el material elaborat per l’associació Drac Màgic.

El recurs pedagògic Coeducació i cultural audiovisual està pensat perquè, a través d’un conjunt de càpsules formatives, els docents duguin a terme activitats coeducadores a l’aula, amb l’objectiu d’oferir eines pròpies de l’educació audiovisual amb perspectiva de gènere per al foment d’una mirada crítica, activa i lliure d’estereotips de gènere i per a un abordatge integral de la coeducació.

El material està format per 4 càpsules formatives per a cada cicle educatiu: segon cicle d’educació infantil,  cicle inicial, mitjà i superior d’educació primària,  i educació secundària. Les càpsules estan previstes per a ser dinamitzades en una o dues hores en funció dels continguts. Cada càpsula proporciona materials d’anàlisi, com fragments de pel·lícules, publicitat, fotografies, cançons… tot proposant una dinàmica per a l’aplicació educativa i suggerint algunes indicacions que en facilitin la interpretació. Cada unitat s’inicia amb un breu marc teòric per facilitar el context a les persones formadores a l’hora d’abordar la dinamització a l’aula.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>