Tercera edició de #100tífiques.

Tercera edició de  #100tífiques el proper 11 de febrer, Dia de les dones i les nenes a la ciència.

 

Esquema de l’acte de l’11 de febrer i instruccions de la FCRI per als centres que tenen assignada científica

Les escoles el dia 11 de febrer hauran d’haver descarregat el vídeo de presentació del web i a les 10.50 el projectaran. L’emisió amb les científiques començarà a les 11.00h

Us compartim l’enllaç que properament estarà actiu: https://mab.to/YrMFCEJvQ

A les científiques els demanem que omplin un document de cessió de dades per autoritzar l’enregistrament. Trobareu aquí el document: https://100tifiques.cat/recursos/

  1. Funcionament i esquema del dia 11/02:

A-INSTRUCCIONS ESCOLES

– Previ a la connexió en directe (a les 10.50), projecteu a l’aula el vídeo de presentació de l’activitat, enregistrat per la Laia Servera, presentadora de l’InfoK, i la Jennifer Smith, enginyera i guanyadora del concurs de Monòlegs del Club la Ciència de  l’FCRI. El trobareu a la vostra àrea privada (https://100tifiques.cat/wp-admin).

– Les connexions s’inicien a les 11.00 del matí, mitjançant el link que vàreu proporcionar en el moment de la inscripció. Acordeu prèviament amb la científica qualsevol detall que us convingui, i testegeu que tot funcioni correctament.

B-INSTRUCCIONS #100TÍFIQUES

– Les connexions s’inicien a les 11.00 del matí, mitjançant el link facilitat per l’escola. Acordar previament amb el centre qualsevol detall que us convingui, i testegeu que tot funciona correctament.

– Podeu baixar-vos el vídeo de presentació des de la vostra àrea privada de gestió.

 

 

  1. Enregistraments de la xerrada:

A-INSTRUCCIONS ESCOLES

Si la vostra #100tífica us autoritza a enregistrar la xerrada, recordeu-li que us trameti el document signat per correu. Atureu l’engeregistrament en el torn de preguntes, o bé assegureu-vos que la imatge de cap alumne sortirà al vídeo final.

B-INSTRUCCIONS #100TÍFIQUES

– Si autoritzeu a què el centre enregistri la trobada, empleneu la plantilla en word que trobareu a la secció de RECURSOS del web o bé a la vostra àrea privada de gestió.

– Pugeu el document en PDF dins la vostra àrea privada de gestió.

– Trameteu còpia del PDF al centre escolar assignat.

 

 

A LES ESCOLES QUE NO SE’LS HA POGUT ASSIGNAR #100TÍFICA

La FRCI enviarà un mail informant de les xerrades que fan quatre #100tífiques en streamming. Podran connectar-se a les 10.50, i els hi enviarà els links. Són aquestes:

Amanda Gilabert, de Boheringer: https://youtu.be/_Pz8lGaeUR4

Clara Remacha i Virginia Palacios, d’HP: https://youtu.be/8CIIaKBBSg8

Carla Mateo, de Grup Menarini: https://youtu.be/_SMx_j0-R94

Lourdes Mayordomo, de Provital: https://youtu.be/f3UMpZeycjE


Informació prèvia de l’esdeveniment (inscripcions tancades)

Per a alumnat de 6è de primària i 1r d’ESO. Inscripcions fins el 20 de gener.

L’objectiu del projecte és fer visible i destacar la rellevància i el paper estratègic de les dones a la ciència i la tecnologia, tot fomentant accions conjuntes entre científiques d’acadèmia i d’empresa. El programa té la vocació de fomentar una relació més directa i recíproca entre la ciència i la societat, i molt especialment d’incrementar la consciència d’aquest col·lectiu i eixamplar-ne l’espai.

Us proposem xerrades simultànies de les nostres #100tífiques a centres escolars de tot Catalunya (alumnes de 6è de primària i 1r d’ESO).

Un centenar de dones científiques (màsters, estudiants de doctorat, investigadors postdoctorals i líders de grups, personal científic, directives) tant del sector públic com del privat presentaran xerrades a escoles i instituts de tot Catalunya, s’espera arribar a uns 20000 alumnes de 6è de primària i 1r de l’ESO. Enguany les xerrades es faran mitjançant plataformes en línia. Les conferències es realitzaran en català o castellà i algunes científiques poden oferir les xerrades en anglès.

Us animem a participar del projecte, el període d’inscripcions s’obre el dijous 17 de desembre i es tanca el 20 de gener. L’assignació de les científiques a les escoles es comunicarà el 29 de gener i la primera setmana de Febrer el centre podrà establir contacte amb la científica per preparar millor la seva visita.

#100tífiques és una iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST), amb la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.