Motor de cerca de l’Enciclopèdia Catalana al Firefox i a l’Explorer 7

El motor de cerca de l’Enciclopèdia Catalana ha estat adaptat perquè pugui ser utilitzat des de la barra d’eines dels navegadors Mozilla Firefox i Internet Explorer 7. Als motors de cerca que surten per defecte en aquests navegadors se’ls pot afegir el cercador de l’Enciclopèdia. En aquest article del Bloc d’en Tempesta hi trobareu l’aplicatiu que ho permet.

Heu de clicar sobre l’enllaç que hi apareix. En fer-ho, per a l’Internet Explorer 7  s’obrirà una finestra com aquesta:

En acceptar es carregarà el motor de cerca de l’Enciclopèdia Catalana i aquesta passarà a formar part del navegador. Per a comprovar-ho cal anar a la caixa de cerques del Google i desglegar la fletxa que hi ha al costat de la lupa.

Quan s’obre el desplegable es pot comprovar que s’ha afegit l’opció de cerca a l’Enciclopèdia. Per a poder-lo usar només cal seleccionar-lo i escriure el concepte que hom vol cercar al quadre de diàleg.

La darrera versió del Mozilla Firefox ja porta instal·lat el cercador per al Diccionari de la Llengua Catalana de la mateixa Enciclopèdia. Per a instal·lar el cercador de l’Enciclopèdia Catalana, cal fer el mateix procés que s’ha explicat per a l’Internet Explorer 7 i obrir la caixa de cerques del Google.

Aleshores apareixen tres opcions, l’una de la cerca de l’Enciclopèdia Catalana (que correspon al botó enciclopèdia), l’altra la del diccionari d’Enciclopèdia Catalana i la darrera correspon a la cerca de l’Enciclopèdia Catalana – Encyclopaedia; n’hi ha prou de clicar-hi per instal·lar-les.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>