«PROESES». PERE FERRÉS-COSTA (1888-1915). Espai multimèdia. Apps per a dispositius mòbils

Al llarg del mes de maig, a l’Expoforn de Sant Vicenç dels Horts es farà l’exposició Proeses. Pere Ferrés-Costa (1888-1915) on es podran conèixer les vicissituds de la curta vida d’aquest personatge vicentí. En primer lloc, la seva col•laboració des de ben jove com a mestre auxiliar a l’Hospitalet de Llobregat i en segon lloc, la seva incursió en la literatura i els incessants viatges que dugué a terme. També s’hi explica la seva tràgica mort al camp de batalla, durant la Gran Guerra i s’hi pot constatar el grau de reconeixement local, nacional i internacional que va tenir per aquest fet.

En el marc de l’exposició es posa a l’abast dels visitants un espai d’interpretació de la Gran Guerra, amb diversos recursos multimèdia (llibres, films, apps, webs…) per ampliar-ne la informació.

En aquesta entrada es relacionen un conjunt d’apps la temàtica dels quals és la I Guerra Mundial.

TIMELINE
Aquesta app per a Ipad vol ser una història definitiva sobre la Primera Guerra Mundial, i compta amb una innovadora línia de temps interactiva que revoluciona la forma en què la història pot ser vista i entesa.

 THE FIRST WORLD WAR. STORY – BBC HISTORY MAGAZINE
App per a Ipad que explora els esdeveniments claus i els personatges d’una guerra que es va perllongar des de 1914 fins el 1918. Elaborat per l’equip de la BBC History Magazine, aquesta aplicació proporciona una guia multimèdia dels orígens de la guerra, les grans batalles, la vida a les trinxeres, el front intern i l’armistici incòmode.

 LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL
Aquest conflicte va ser pitjor que qualsevol altra guerra que hagués conegut el món fins aleshores. L’aparició d’una tecnologia bèl·lica mai abans coneguda, va provocar la mort de més persones i es va fer més mal que mai en qualsevol conflicte internacional. Iniciada el 1914 després de l’assassinat de l’arxiduc Francesc Ferran, l’impacte d’aquesta conflagració provocaria l’alarma mundial. App per a Ipad.

 WORLD WAR I
Aplicació per a Android amb fets, cites, informació, fotos, vídeos i altres informacions sobre la primera guerra mundial.

 WORLD WAR I INTERACTIVE
App per a Ipad. World War Interactive descobreix un dels majors conflictes de la història de la humanitat en una interfície molt innovadora. L’aplicació ofereix una experiència interactiva completa amb fotos, vídeos, àudios, línies de temps, articles, etc.

 WAR 14-18
Un vell diari de campanya és descobert en un àtic. Les seves pàgines groguenques, expliquen la vida a les trinxeres. D’un dia a un altre ens explica la vida d’un brigada britànic Andrew Naylor, a partir de la investigació d’un jove cineasta que segueix els passos del seu besavi a l’infern de la Gran Guerra. App per a Ipad

 ANNEAU DE LA MÉMOIRE. NOTRE-DAME-DE LORETTE
El Conseil Régional Nord-Pas de Calais proposa una aplicació per a Ipad per guiar la visita de l’Anneau de la Mémoire, prop de Notre-Dame-de-Lorette à Ablain-Saint-Nazaire. És un dels escenaris de la batalla d’Artois on morí Ferrés-Costa.

 DOGFIGHT
Aplicació per a Android. És un simulador de vol que permet recrear les batalles aèries de la Primera Guerra Mundial.

 VALIANT HEARTS. THE GREAT WAR
Joc que permet viure la commovedora historia de quatre herois oblidats de la Primera Guerra Mundial. És una novel·la gràfica interactiva que combina acció,  i aventura. Valiant Hearts: The Great War es un joc en 4 episodis inspirat en cartes de la Primera Guerra Mundial. App per a Ipad.

WAR HORSE
El clàssic de Michael Morpurgo que Steven Spielberg traslladà a la gran pantalla, enriquit amb un audiollibre, entrevistes a experts i una línia de temps interactiva. App per a Ipad.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>