Una proposta per a treballar la comprensió i expressió oral i la lectura

Cuentos redondos” és una proposta de la Asociació LitOral adreçada a l’alumnat d’educació infantil i de cicle inicial d’educació primària per tal de treballar la comprensió i l’expressió oral i així reforçar el gust per la  lectura.

Aquesta proposta parteix de la premisa bàsica que l’estructura rítmica d’elements de la tradició popular com els embarbussaments, les cançons acumulatives i els contes amb estructura serveixen per a desenvolupar la comprensió i l’expressió oral i escrita.

Consisteix en la creació d’uns formats gràfics que mitjançant unes senzilles manipulacions per part dels infants, aquests podran recordar sense dificultat les seqüències narratives dels textos acumulatius de tradició oral.

La proposta es divideix en tres grans apartats. El primer de caire més teòric s’hi explica de quina manera els contes rodons s’insereixen en el currículum i com afavoreixen la comprensió lectora; a més de dedicar un apartat a l’anàlisi estructural i de l’esquema d’un conte rodó.

Al segon apartat es presenten vuit contes rodons. Al capítol dedicat a cada conte, s’inclou el text, una anàlisi del text, la seva presentació en format rodó i material de suport (un vídeo, una seqüència per a l’elaboració i muntatge i el material retallable).

El tercer apartat inclou suggeriments per a l’aplicació didàctica, una ampliació del repertori de contes i una proposta per a l’intercanvi d’experiències.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>