CONFERÈNCIA “OBSERVACIÓ ENTRE IGUALS I LA CODOCÈNCIA” A CÀRREC DE DAVID DURAN

El proper dijous 14 d’octubre a les 17.30h  tindrà lloc la primera conferència del cicle de conferències CODOCÈNCIA I METODOLOGIES COOPERATIVES a càrrec de David Duran, sota el títol “Observació entre iguals i codocència”, amb l’objectiu de donar a conèixer la dinàmica de la codocència, amb 2 o més docents dins l’aula i el procés a seguir per a l’observació recíproca en parella.

David Duran és Doctor en Psicologia, professor de psicologia de l’educació a la UAB i coordinador del GRAI (Grup de Recerca de l’Aprenentatge entre Iguals) de la UAB. Col·laborador de la Xarxa de Competències Bàsiques del Departament d’Educació.  Ha treballat com a professor d’ensenyament secundari i és formador del professorat sobre aprenentatge entre iguals i escola inclusiva. Ell ens destaca:

“La docència compartida -o col·laboració de dos o més professors dins l’aula- és assenyalat com un recurs essencial per l’educació inclusiva, perquè permet atendre millor les necessitats de l’alumnat; i a l’hora com una mecanisme de formació de professorat, perquè els docents poden aprendre un de l’altre. En la conferència es revisarà la necessitat, evidències i resistències de la col·laboració docent; les diverses formes de dur a la pràctica la docència compartida, amb els seus avantatges i inconvenients”.

Si esteu interessats i interessades en assistir al cicle de conferències i no heu pogut fer inscripció dins del termini, envieu-nos un correu a l’adreça del CRP Ribera d’Ebre e3990108@xtec.cat (faciliteu dades activitat codi 808041180 i dades personals-NIF).

Us recomanem especialment aquesta conferència del PFZ de la Ribera, donada l’expertesa del conferenciant i la temàtica proposada que ens ajuda a la millora de l’aprenentatge a l’aula mitjançant la col·laboració docent que també ens permet créixer professionalment.

Alguns centres de la comarca ja comencen a experimentar aquesta pràctica cooperativa:

-Escola Lluís Viñas de Móra d’Ebre dins la xarxa de competències bàsiques, com a modalitat d’OEI adaptada al claustre que ens han exposat recentment a la jornada FEM I COMPARTIM  A LA RIBERA 2021.

En aquesta ocasió el conferenciant ens aporta evidències i el guiatge a partir dels estudis de recerca d’aquest model d’interacció entre docents.

Us hi esperem !!

 

1 comentari

  1. Sonia Fuguet Folch

    La conferència ha sigut molt interessant per tal de saber més sobre la docència compartida. Desconeixia l’organització i objectius i funcionament de l’observació entre iguals i m’ha semblat una bona eina i estratègia per poder millorar la pràctica docent i l’atenció a l’alumnat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>