Primera mobilitat d’Erasmus + als Països Baixos

Benvolgudes i benvolguts,

Aquesta setmana l’escola Enric Grau i Fontseré de Flix han iniciat les mobilitats dins del projecte Erasmus + #Snoezelen. Els participants en aquesta formació són Laura Sanclemente (tutora d’educació infantil i terapeuta Snoezelen), Àngela Reverté (mestra d’inclusió educativa i terapeuta Snoezelen), Raquel Sánchez (mestra d’inclusió educativa, LIC de l’Escola i terapeuta Snoezelen) i Josep Manel Albiac (Psicopedagog i director de l’Escola), i Judit Vallespí (psicopedagoga i directora de l’EAP de la Ribera d’Ebre).

En aquesta primera mobilitat realitzem una formació específica als Països Baixos de quatre dies de la mà del creador del mètode Snoezelen Ad Verheul. Ens ha preparat un pla de formació amb visites a diferents centres educatius on implementen la teràpia Snoezelen, el centre de Hartenberg, empreses especialistes en creació de material sensorial.

Els dies al Centre de Hartenberg de l’organització ‘S Heeren Loo amb el creador del mètode Snoezelen Ad Verheul el qual ens ha introduït l’origen, filosofia i evolució del concepte Snoezelen, atenció a persones amb demència, la sexualitat amb persones discapacitades o amb trastorns sensorials, materials i entorns multisensorials. Hem visitat els diferents espais del centre i hem tingut el plaer de poder experimentar els espais Snoezelen on hem pogut estimular els nostres sentits i afavorir la sensació de benestar, l’objectiu principal que tenim com a línia de centre per afavorir els aprenentatges i l’èxit educatiu a través del benestar de tot el nostre alumnat.

A més a més, hem visitat l’empresa Barry Emons (a Hoefslag-Zeeland), creadora de material multisensorial i especialistes en formació i creació d’aules Snoezelen. Em pogut experimentar en diferents nous materials, matalassos sensorials, prototips de productes i visita a la fàbrica. Després hem visitat el centre d’educació especial Emilieus School (a Son en Breugel), on hem pogut observar i experimentar tres espais diferents: aula llum negra, aula amb matalassos i tubs d’aigua i una altra aula interactiva amb materials diversos manipulatius. També hem visitat les instal·lacions del centre i hem visitat una aula de l’alumnat més gran. Finalment, hem visitat la granja biològica Makandra (a Ede) on a partir del cultiu ecològic i la cura d’animals l’organització que gestiona el centre de Hartenberg ofereix a l’alumnat dels seus centres experiències manipulatives i sensorials amb elements de la natura.

Us deixem amb un resum de la formació rebuda al Centre de Hartenberg.

https://youtu.be/e-gppdnE4QQ

https://youtu.be/LUYugueBD8g

https://youtu.be/bfdAgi5nxwc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>