RECURSOS COEDUCA’T I ACTIVITAT FORMACIÓ #divendrescoeducatiu

A l’espai web del programa COEDUCA’T disposeu, d’entre d’altres molts recursos, d’aquests dos documents que creiem que són imprescindibles:

.GLOSSARI GENERAL d’un glossari amb els mots més utilitzats i rellevants que cal que tothom tinguem clar el seu significat.

Ens ajudarà a clarificar conceptes com ara la diferència, per exemple,  entre estereotip de gènere (la diferenciació sexual facilita el manteniment dels anomenats estereotips de gènere,  clixés entorn al fet de ser dona o home, comportaments, actituds i expectatives en funció  del sexe de la persona. […] )  i expressió de gènere (rols, gestos i expressions associades a un gènere determinat. L’expressió de gènere té  a veure amb el comportament social de les persones, independentment del seu sexe de  naixement i de la seva identitat de gènere).

.DECÀLEG IL.LUSTRAT per incorporar la perspectiva de gènere i la coeducació al currículum: deu actuacions molt ben concretades que ajudaran a començar a canviar la mirada cap a la coeducació als centres educatius.

Disposeu de l’activitat de formació al nostre PFZ Ribera d’Ebre  COEDUCA’T AMB EL CURRÍCULUM CODI 8080370509 (enllaç inscripció) que us ajudarà a impulsar la visió coeducativa dins del centre realitzant un treball conjunt entre docents. L’activitat té per objectius:

Conèixer el concepte de coeducació i perspectiva de gènere en l’actualitat, el seu marc legal i la seva acció educativa transversal a través del currículum.
– Aprofundir sobre les causes i efectes dels estereotips sexistes i la seva incidència en l’àmbit educatiu.
– Facilitar eines i recursos pedagògics per a treballar l’educació sexual i afectiva.
– Repensar la pròpia pràctica coeducativa amb perspectiva de gènere.

Podeu accedir a totes les nostres publicacions a través de les categories Coeduca’t i Coeducació i amb l’etiqueta #divendrescoeducatiu

     

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>