Calendari escolar 2019-2020

El Departament d’Educació ha publicat el calendari escolar per al proper curs 2019-2020 en l’Ordre EDU/56/2019, de 26 de març, per la qual s’estableix el calendari escolar del curs 2019-2020 per als centres educatius no universitaris de Catalunya (DOGC núm. 7844, de 1.4.2019)

Horari

Les escoles, instituts i altres centres educatius de Catalunya poden elaborar el seu propi horari, seguint les indicacions del Departament d’Educació.

    • L’horari de l’educació infantil, educació primària i educació especial no pot començar abans de les 8.30 ni acabar més tard de les 18h. Al migdia, obligatòriament, hi ha d’haver un descans de dues hores.
    • L’horari de l’educació secundària obligatòria (ESO) és de 30 hores setmanals, comprèn normalment horari de matí i tarda, i no hi pot haver més de tres tardes lliures.
    • El batxillerat es pot fer en horari intensiu de matí o tarda.
    • La formació professional s’ha de fer obligatòriament al matí o a la tarda.

Calendari

12 de setembre de 2019: inici de les classes al segon cicle de l’educació infantil, l’educació primària, l’educació secundària obligatòria, el batxillerat, els cicles formatius de grau mitjà de formació professional i d’arts plàstiques i disseny, el curs de formació específic per a l’accés a cicles de grau mitjà, el curs de preparació per a la incorporació als cicles formatius de grau superior i en la resta dels ensenyaments de règim especial, llevat de les escoles oficials d’idiomes.

18 de setembre de 2019: inici de les classes als cicles formatius de grau superior de formació professional inicial i d’arts plàstiques i disseny.

No més tard del 18 de setembre de 2019: inici de les classes als ensenyaments de centres i aules de formació d’adults.

No més tard del 26 de setembre de 2019: inici de les classes als ensenyaments de les escoles oficials d’idiomes.

Del 21 de desembre de 2019 al 7 de gener de 2020: vacances de Nadal.

Del 4 al 13 d’abril de 2020: vacances de Setmana Santa.

19 de juny de 2020: acaben les classes a tots els centres, llevat de les dels ensenyaments de règim especial i les de la formació professional, que ho faran d’acord amb la seva programació acadèmica.

Les proves extraordinàries de l’educació secundària obligatòria es faran del 18 al 23 de juny de 2020. Les proves extraordinàries del 1r curs de batxillerat, dels cicles formatius d’ensenyaments esportius i d’arts plàstiques i disseny i, quan escaigui, dels cursos de formació específics d’accés als cicles formatius es faran del 2 al 4 de setembre de 2020. Per als cicles formatius de formació professional i el 2n curs de batxillerat les proves extraordinàries es faran el mes de juny, després de les proves ordinàries.

Dies festius

Tenen la consideració de dies festius els que determini la disposició corresponent del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i els dos dies de festa local. En cas que un o ambdós d’aquests dies de festa local caiguin en dia no lectiu, els centres podran afegir-los als establerts de lliure disposició dins el curs escolar corresponent.

Els centres poden establir tres dies festius de lliure disposició que s’han de distribuir equitativament entre els tres trimestres, no poden coincidir amb els d’inici i final de les classes, s’han de preveure en la programació general del centre i s’han de comunicar als serveis territorials.

Dies de festa local a Balaguer 2019: 10 de juny i 9 de novembre de 2019.

Tota la informació aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>