Jornada de cloenda del Refugi de llavors de la Noguera

El dia 2 de juny hem celebrat el Dia Mundial del Medi ambient amb la Jornada de cloenda de les activitats del Refugi de llavors de la Noguera. Un projecte col·laboratiu singular, sorgit de la iniciativa del professorat dels seminaris d’Escoles verdes i que s’ha estés a tots els centres educatius de la comarca, que pretén promoure l’activitat dels horts escolars a partir del cultiu i la producció de llavors de varietats hortícoles locals.

En la jornada d’avui han participat uns 250 alumnes i professors d’infantil, primària i secundària dels centres de Balaguer i comarca. L’alumnat de cada centre ha aportat la seva fitxa de cultiu i ha explicat a la resta d’assistents com ha estat la seva experiència amb l’hortalissa assignada. Les experiències han estat molt vivencials i molt ben acollides.

Després de recuperar energies amb l’esmorzar, s’han endegat tot un seguit de tallers de producció de plantes aromàtiques, creació de bossetes aromàtiques per a la roba, bossetes d’aromàtiques per a la cuina, trasplantament de maduixeres, sembra de plantes de flor, identificació dels arbres del parc de la Transsegre amb una clau dicotòmica, un concurs d’identificació de llavors de l’hort, un taller de paper a base de paper reciclat i un altre de fabricació de sabó de casa, amb els quals tothom ha estat ben entretingut.

Us deixem amb el recull d’imatges de la jornada (cliqueu la imatge):

Dsc_0173

També podeu trobar informació de la nostra jornada al calendari de les activitats de la Setmana de la Natura:

Imag

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>