Inauguració de “El bosquet de l’Escola La Guàrdia”

BqU0ejbIUAAf3WL

El 17 de junt es va inaugurar l’itinerari del bosquet de l’Escola La Guàrdia, de Sant Vicenç dels Horts. Es tracta d’un projecte de recerca i d’Aprenentatge i Servei portat a terme pels alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Gabriela Mistral.

Al mateix web d’informació de l’itinerari, creat pels alumnes, ens expliquen en què consisteix l’Aprenentatge i Servei: “És una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat. Els participants es formen i treballen sobre necessitats reals de l’entorn, amb l’objectiu de millorar-lo. Per tant, és un projecte educatiu amb utilitat social”.

Els alumnes han dissenyat un itinerari per l’espai natural  bosquet de l’Escola amb la localització de 8 punts d’interès: història de Sant Vicenç dels Horts, tall geològic, observació d’aus, observació del paisatge, etc. Per tal d’accedir a la informació de cada punt cal capturar els codis QR mitjançant un mòbil intel·ligent que ens porta al web del projecte.

Aquest itinerari, al qual encara li queden algunes pinzellades per deixar-lo plenament enllestit, constituirà un element educatiu més al servei del municipi de Sant Vicenç dels Horts.

El projecte, impulsat pel professorat de l’institut, ha rebut el suport i la col·laboració de l’Escola La Guàrdia, de la Unitat d’Escolarització Compartida del Col·lectiu de Cultura Popular,  l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, del Centre de Recursos Pedagògics Baix Llobregat-6 i del Camp d’Aprenentatge de Can Santoi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>