El senyor Silvestre

de Silke Lambeck

Il·lustracions de Karsten Teich
Editorial Takatuka/Virus editorial
Barcelona, 2009
ISBN 9788492696208

Resum:

Des que en Maurici s’ha traslladat amb els seus pares i el seu germanet a una altra ciutat, tot són problemes. Fins que un dia coneix el senyor Silvestre a l’escala de casa seva. Aquest senyor amable, de certa edat i amb una cueta grisa, no és un veí normal i corrent. Sap fer les millors galetes de taronja del món, sap on es pot fer collita de paraigües al parc i com s’ha de parlar amb els elefants. I també sap ajudar en Maurici a desempallegar-se d’uns companys de classe molestos i sap, fins i tot, com convertir el cap del despatx on treballa la seva mare en una persona cordial.

Així comença.

 

Què diu la crítica?

«–La gent és així —va dir el senyor Silvestre movent el cap—, poden passar les coses més singulars i ells ni se n’adonen.» Silke Lambeck, un escriptor alemany fins ara desconegut a casa nostra, ens dóna a conèixer un personatge especial, tant per al lector com sobretot per a en Maurici, un nen a qui no prova gaire el pis i la ciutat on s’han traslladat a viure. El senyor Silvestre, un veí de bloc, de mica en mica va girant com un mitjó la seva percepció del món i li fa descobrir les petites coses i la cara més imaginativa i fantàstica de la vida. Una obra que és com un corrent d’aire fresc, com una nova aportació a la fantasia més pura i tradicional de la literatura infantil. Els enginys amb què el personatge afronta i transforma la realitat del nen atrauen i sorprenen el lector. En algun moment, potser, el lector nota que l’autor ha donat un tomb de més a la rosca imaginativa. Tot i això, és una novel·la recomanable pel seu contingut, pel to, i per l’edició que l’embolcalla.

Pep Molist, Faristol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>