Cicatrius de 1714

Andreu Martín acaba de publicar la novel·la “Cicatrius de 1714” dins la col·lecció “Esguard” de l’editorial Bromera. Una col·lecció de narrativa històrica adreçada al públic juvenil.

Martín té els seus lectors acostumats a la novel·la negra. Però aquest cop canvia de gènere i es trasllada a la novel·la històrica, si bé també hi ha intriga: el protagonista és un espia de només 13 anys, en Bernat Sistachs que el 3 d’abril de 1714, quan les bombes comencen a caure sobre Barcelona, descobreix amb horror la bestialitat de la guerra. En una ciutat plena de banderes amb el lema «Viurem lliures o morirem», Lluís no entén que la seva família es traslladi a Badalona per seguretat. Convençut que el pare és un traïdor i que fugir és de botiflers i covards, el noi sent una atracció irresistible pel món dels espies. Sospita que una de les criades passa informació sobre els enemics, però no pot imaginar els secrets que s’amaguen a la seva pròpia casa.
Aquest és un dels exemples d’una temàtica cada dia més treballada, des d’assajos fins a novel·les o il·lustracions de la guerra, i també llibres infantils. “Cicatrius de 1714”, que va guanyar el premi “Ciutat de Badalona 2013” de literatura juvenil, s’adreça a tot tipus de lectors, però sobretot als joves, ja que combina un argument engrescador amb informació històrica. Tot plegat, per explicar de forma didàctica l’origen de la Diada Nacional de Catalunya i les conseqüències de la guerra de Successió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>