Joe Sacco i el Tapís de Bayeux

Al segon enigma que us vam plantejar des de Biblioreport us demanàvem quin tapis medieval era la referència bàsica d’una obra que sobre la I Guerra Mundial havia dibuixat un destacat autor de còmics.

L’autor al qual fèiem referència és Joe Sacco (Reportajes i Notas al pie de Gaza) que recentment ha publicat “La Gran Guerra” (Reservoir Books), una història gràfica en forma de llenç de 7,3 metres de llargada on narra el primer dia de la Batalla del Somme. L’1 de juliol de 1916 és considerat el dia més sagnant de la I Guerra Mundial, en tant sols una jornada varen morir uns vint mil soldats i quaranta mil en van resultar ferits, Sacco en 24 escenes panoràmiques ens fa sentir el brugit i la mort d’un escenari on hi habiten milers de personatges. Aquest vídeo mostra el procés de creació de l’obra.

Sacco diu que el tapís de Bayeux és la seva principal referència. És un gran llenç brodat del segle XI de gairebé 70 metres de llarg i que explica mitjançant una successió d’imatges amb inscripcions en llatí els fets previs a la conquesta normada d’Anglaterra.

El vídeo que es mostra a continuació és una animació usant els propis personatges del tapís.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>