El còmic (I)

La utilitat del còmic com a recurs didàctic per a l’aprenentatge de la llengua, suposa una metodologia activa per a la millora de la comprensió lectora i l’expressió escrita, així com per a la lectura de la imatge.

El dia 23 de novembre dedicarem una sessió de treball del seminari de coordinació de biblioteques escolars al còmic. La sessió la dirigirà la Rosa Aparicio Beltran, del Servei Educatiu de l’Hospitalet de Llobregat i especialista en la didàctica del còmic. És autora del treball la proposta Còmic: expressió i comunicació, una investigació sobre el llenguatge i la tècnica del mitjà còmic, en la qual es proposen una sèrie de materials didàctics per a l’educació primària i l’educació secundària obligatòria.

En el marc de l’edició 2008-2009 del seminari El Gust per la lectura, l’autora preparà una sèrie de propostes per a treballar el llenguatge del còmic a l’educació primària:

Informació complementària

  1. Treballem i juguem amb el còmic, que conté una anàlisi dels elements compositius, expressius i gràfics del còmic i, a més, inclou una cronologia del còmic i una bibliografia recomanada.
  2. Bibliografies selectives sobre el còmic, publicades per la Subdirecció General de Biblioteques del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació:

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>