Recursos didàctics per treballar la poesia a l’escola

A la revista “Escola Catalana” que el gener de 2004 dedica un monogràfic a “La poesia a l’escola” també s’hi pot llegir: “I quina deu ser l’energia que se’n desprèn, et preguntes, quan veus retre-s’hi incondicionalment els ulls il·lusionats i meravellats d’un infant. ¿Qui no n’ha retrobat el poder en recitar un poema a una criatura embadalida? Compartir la poesia entre generacions és convertir en sang un mot abstracte: la tradició. Dir els versos esdevé un acte màgic que obre les portes a un món de complicitats afectives. I és per aquesta raó que les aules se n’han d’omplir a tort i a dret”.

Amb aquesta intenció us presentem aquest instruments per desenvolupar un treball sistemàtic de la poesia a les aules.

Bibliografia

BESORA, Ramon. Poesia i escola. Barcelona: Barcanova, 1999
BONMATI, Ricard. Poesia a l’escola. Com fer grans lectors i recitadors. Barcelona: Rosa Sensat, 2008 (Dossiers; 67)
BORDONS, Glòria (coord). Aprendre amb Joan Brossa. Barcelona: Universitat de Barcelona, 2003
BORDONS, Glòria (coord). La poesia contemporània : una eina per canviar actituds en els futurs mestres i per millorar la llengua. Barcelona: Graó, 2009
BORDONS, Glòria (coord). Poesia i educació : d’internet a l’aula. Barcelona: Graó, 2009

Dossiers

Accés a tres dossiers que contenen una proposta per a treballar la poesia a l’aula elaborada per la Biblioteca Joan Triadú de Vic i el Centre de Recursos Pedagògics d´Osona.

      
    

Dins el seminari “El gust per la lectura”, el curs 2007-2008 es va dur a terme una activitat a càrrec de Ricard Bonmatí que duia per títol Treballem la poesia. Els dossiers i materials per a dur-la a terme els podeu descarregar des d’aquí:

Treballem la poesia. Una proposta didàctica. Ricard Bonmatí

Suport visual:

A Biblioreport hi ha una entrada, Llegir i escriure per plaer: poesia, on es presenten una sèrie de recursos web per treballar la poesia a l’aula.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>