Españolizar a los alumnos catalanes? I un be negre!

La coordinadora d’entitats Somescola.cat – de la què n’està adherit el Servei Educatiu Baix Llobregat-6 – celebra irònicament que el ministre espanyol Wert hagi expressat per fi els seus objectius reals, espanyolitzar alumnes catalans, que fins ara havien estat amagats rere falses argumentacions.

Somescola.cat: “El Govern espanyol vol acabar amb el model educatiu propi de Catalunya”

Davant les declaracions del ministre d’Educació espanyol, José Ignacio Wert, Somescola.cat afirma que la societat civil i la comunitat educativa està preparada per combatre qualsevol atac al sistema educatiu català que tants èxits ha recollit en els darrers 30 anys.

Somescola.cat considera que les paraules del ministre Wert amb les quals afirma que l’objectiu del seu govern és “espanyolitzar els alumnes catalans” són una mostra de sinceritat en el debat del model educatiu català. Fins ara, segons la coordinadora, l’executiu espanyol s’ha amagat rere arguments falsos de qualitat i d’homogeneïtzació amb la Unió Europea. Avui, però, per a Somescola.cat tot queda molt més clar i es pot comprovar que l’autèntic objectiu del Govern espanyol és acabar amb el model educatiu propi de Catalunya atacant la cultura i la llengua catalanes.

Així, segons Somescola.cat, les declaracions del ministre Wert mostren que hi ha dues propostes de models educatius. D’una banda, la segregació per llengua, espanyolització i centralització que proposen des del Govern de l’Estat i, de l’altra, la d’un model d’èxit amb més de 30 anys de recorregut que té un extens consens social a Catalunya i que garanteix la cohesió social.

Somescola.cat recorda que és el Parlament de Catalunya, fent ús de les competències exclusives atribuïdes a la Generalitat en l’article 131.2 de l’EAC, a qui li correspon regular el nostre servei educatiu. En aquest sentit, Somescola.cat adverteix al Partit Popular que només podria aplicar aquesta “espanyolització” dels infants catalans si tingués l’aval majoritari del poble a través de les properes eleccions catalanes. En cas que no sigui així, la coordinadora demana que s’aturin els atacs al model educatiu català i exigeix al futur Govern que el blindi definitivament i sense fissures. Per a Somescola.cat, ara ja no val a dir que es tracta d’uns casos minoritaris, ni d’una anècdota, sinó que forma part d’una estratègia ben organitzada per qüestionar el model d’escola catalana i el Govern català l’ha de defensar de manera contundent.

I ja que el titular fa referència a una expressió que va ser utilitzada per una revista satírica catalana com el Be Negre, acabem aquest post amb una vinyeta publicada a una altra gran publicació com fou l’Esquella de la Torratxa.

Dissortadament l’Esquella de la Torratxa, tenia aquest trist precedent en fer la vinyeta. Vuit mesos abans, els feixistes en el territori sota el seu control, havien redactat l’ordre d’españolizar la enseñanza.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>