Ciència en 1 minut

Des de la Unitat de Comunicació Científica de la Universitat Rovira i Virgili s’ha produït la sèrie Ciència en 1 minut, vídeos que pretenen explicar conceptes científics de forma ràpida i comprensible.

Es tracta d’una sèrie de 26 vídeos que, amb el suport d’il·lustracions animades i en poc més de 60 segons, donen resposta a dubtes científics.

Com s’obté l’energia de l’hidrogen?

D’on provenen les marees vermelles?

Investigadors de la URV han assessorat en el contingut d’aquests vídeos, que es difonen a través de Youtube i que poden ser un bon recurs per explicar continguts científics a estudiants, tant de primària com de secundària.

El vídeos també estan penjats en castellà i en anglès, han estat elaborats gràcies al suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), i durant l’any 2018 se n’han fet noves entregues.

Els episodis de Ciència en 1 minut van lligats amb la nova sèrie Talent URV; una nova proposta multiformat de divulgació científica sobre temes que s’investiguen a la Universitat. L’objectiu és donar a conèixer la feina que fan els investigadors, a través de vídeos, reportatges escrits i xarxes socials. Els protagonistes són científics, de diversos àmbits, seleccionats per programes d’atracció de talent i que han triat la URV per fer la seva recerca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>