Trobada de Comitès Ambientals de La Selva d’ESO

El dimecres 16 de desembre va tenir lloc la Trobada de Comitès Ambientals de la SELVA d’ESO en format virtual.
7 instituts implicats que són Escola Verda de la comarca de la Selva amb un total de 61 participants entre alumnes i docents. La Trobada de Comitès Ambientals ha estat dinamitzada per l’Eskamot Verd de l’escola Sant Ramon Nonat de Barcelona.
La Trobada de Comitès Ambientals d’enguany parteix de la jornada que va tenir lloc l’any passat a Sils on els Comitès Ambientals que hi van participar van manifestar que era una bona iniciativa per començar el curs amb entusiasme i adonant-se que formen part d’una gran xarxa que és la de ser Escola Verda.
La Trobada virtual d’enguany, que tot i ser en format virtual s’ha intentat que sigués dinàmica i participativa,  ha tingut la següent estructura:
1-Dinàmica sobre com arribem a la Trobada. En aquest apartat els participants havien d’identificar el seu estat d’ànim amb una pel·lícula.
2-Què hem fet aquest curs? Cada institut ha explicat l’estat de la seva Comissió Ambiental d’aquest curs mitjançant emoticones
3-Dificultats i facilitats: Els instituts han reflexionat sobre quines facilitats i dificultats s’han trobat en aquest darrer curs i s’ha anotat en un Padlet conjunt.
4-I ara què? Un cop sabem qui som, com som i com estem, arriba el torn de…i què podem fer a partir d’ara? S’han creat 5 sales de treball amb alumnes barrejats dels diferents instituts i s’han plantejat propostes a fer a partir d’ara. Propostes innovadores, engrescadores, somiadores…
5-Vídeo col·laboratiu: Cada institut s’encarregarà d’editar un petit vídeo a partir d’unes consignes per generar entre tots un vídeo col·laboratiu. Durant la cloenda de la Trobada s’ha gravat la part final conjunta del vídeo.
6- Com marxem?. Abans de desconnectar-nos de la Trobada, cada participant ha valorat com marxa amb tres paraules a través de l’aplicació del Mentímeter.
Tot i alguns problemes logístics de connexió, la Trobada de Comitès Ambientals d’enguany s’ha valorat molt positivament, i els instituts s’han marcat poder tirar endavant algunes de les accions proposades com per exemple fer més visibles les accions que duen a terme com Escola Verda.
Esperem que la propera Trobada pugui ja ser presencial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>