JORNADA ESPORTIVA AMB UN ATLETA D’ELIT

El 15 i 16 d’abril vam iniciar la VI Jornada Esportiva de la Selva interior amb més de 700 alumnes de 5è de primària dels centres participants de la zona.

Jornada esportiva, per nosaltres, és sinònim de: jugar i fer esport junts, moltes propostes d’activitats originals i divertides, jornada educativa, emotiva, joves amb empenta i bons hàbits, jovent engrescat per a l’esport i per a la vida… Jornada extraordinària que uneix alumnes i centres de la zona a través de l’esport, descobrint i compartint els beneficis de l’activitat física.

Un projecte educatiu comú: centres, Ajuntament, Consell Comarcal, Diputació, CRP, entitats…

L’objectiu de la jornada, sempre ha sigut l’intercanvi d’experiències i coneixement envers l’esport de l’alumnat. També és donar visibilitat als valors positius de l’esport.

Aquest any, en el marc de la pandèmia, hem convidat a l’esportista Àlex Roca i a la seva companya Mº Carme Maza.

Àlex Roca Campillo és un esportista conegut per haver acabat triatlons i curses com la Titan Desert 2019 sobreposant-se a una paràlisi cerebral amb un 76% de discapacitat física, dues operacions al peu i havent-se de comunicar amb la llengua de signes. El seu lema és “EL LÍMIT TE’L POSES TU”.

Ha encoratjat als joves a mantenir  sempre un esperit positiu, a superar els reptes tot i les dificultats. A ser respectuós, a tenir una bona actitud, a saber lluitar i a tenir confiança en tu mateix.

Ha destacat la importància que a les escoles hi hagi diversitat, persones diferents per aprendre uns dels altres. Tots som diferents però tots tenim coses increïbles. A valorar el que tenim i donar importància a les petites coses. A donar un nou pas cada dia per ser una mica millors.

Del treball a les aules, va sorgir per part de l’alumnat una idea creativa i original, fer les preguntes a l’Àlex amb llenguatge de signes.

La jornada esportiva es va clausurar divendres amb la pujada al cim del municipi de les escoles participants. Cada centre amb el seu alumnat havia preparat a l’aula un excursió amb la descripció detallada del lloc i recorregut. Aquest treball ha permès tenir una base de dades amb les excursions i cims més emblemàtics de la Selva Interior.

Des del cim ens vam connectar per tal de clausurar aquesta experiència tan diferent de les jornades anteriors. Podeu veure’n les imatges.

Cartell de la jornada

Pàgina web

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>