RECURS: Vídeos del Cesire Àmbit Matemàtiques

A l’espai web del Cesire Àmbit Matemàtiques disposeu de tot un recull de vídeos que complementen la campanya de Laboratori de Matemàtiques. Trobareu enregistraments de sessions d’aula, vídeos en els que docents de primària o secundària expliquen com utilitzen els materials amb el seu alumnat i d’altres creats com a suport a cursos de formació.

També teniu més vídeos a la vostra disposició al Canal de Youtube del Cesire-Àmbit Matemàtiques. Us destaquem alguns d’ells per treballar…

  • TANGRAM: El tangram està molt present a l’aula. Ens proposen presentar-lo a partir d’un conte, i fer matemàtiques a partir del material.
  • GRAELLA NUMÈRICA: Activitat d’aula de 1r ESO, amb complement d’un simulador virtual i la seva representació sobre paper.
  • GRAELLA MULTIPLICATIVA: proposta d’activitat per treballar les multiplicacions amb el material de la graella del 100.
  • METRE CÚBIC I VOLUMS: Propostes d’activitats per treballar conceptes, els volums i les seves relacions.
  • TAULER DE FRACCIONS: Proposta d’activitats amb el quadre de fraccions unitàries per treballar conceptes com ara el denominador i numerador. En aquest vídeo participa l’Anton Aubanell.
  • POLIGONS  ENCAIXABLES: presentació del material i propostes d’activitats amb ell.
  • CUBS ENCAIXABLES: presentació del material i propostes d’activitats amb ell.
  • GEOPLANS: presentació del material i propostes d’activitats amb ell.

Entre tots també trobareu la conferència “Materials manipulatius, un camí cap a l’abstracció” a càrrec de Daniel Ruiz Aguilera. En aquesta conferència es treballa la necessitat d’utilitzar materials manipulatius a les aules, ja que són uns dels recursos més importants per aprendre matemàtiques si són utilitzats com a models de conceptes abstractes i van acompanyats de preguntes i propostes interessants.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>