PRESENTACIÓ RECURSOS CESIRE Àmbit Científic “Interpretem el paisatge fluvial”

Interpretem el paisatge fluvial i actuem. Dimecres 26 de maig vam ser presents a la sessió virtual de presentació de recursos per treballar la interpretació del paisatge fluvial, valorar el patrimoni hidràulic  i actuar tenint en compte l’emergència climàtica. Aquest recurs va acompanyat d’una maleta pedagògica que el CESIRE Àmbit Científic té en préstec a diversos CRPs de Catalunya.

La sessió forma part del cicle de conferències Interpretem el paisatge i actuem, organitzat pel Cesire. Tot el material publicat està recollit i disponible en un sites que porta el mateix nom i que està organitzat en dos blocs: Interpretem paisatges i Una maleta amb recursos.

Durant la sessió es van desenvolupar els conceptes següents:

  • Topografia del curs d’un riu: curs alt, curs baix, sediments, porositat del sediments, meandres, evolució d’un delta i la vegetació del bosc de ribera.
  • El riu des del punt de vista més emocional, com a nexe entre unió i sentiment.
  • L’impacte humà: embassaments, depuradores i espais que l’home habita.
  • Valor del patrimoni hidràulic
  • Emergència climàtica

Pel que fa concretament a la sessió d’ahir:

Si us interessa el préstec de la maleta, poseu-vos en contacte amb el nostre CRP i farem les gestions oportunes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>