Una 8a FIRST LEGO LEAGUE noguerenca

El Campus de Cappont de la UdL ha acollit aquest dissabte 16 de febrer, la fase territorial de la 8a edició de la First Lego League de Lleida, la competició de robòtica que convida a solucionar un problema real a través de tecnologia i el coneixement científic.

En aquesta edició hi han participat més de 320 alumnes entre 10 i 16 anys, més 10 equips de l’edició junior per a infants de 6 a 9 anys tots ells procedents de centres educatius de les Comarques de Ponent, la Franja, Barcelona, Saragossa i Principat d’Andorra.

El tema d’aquesta edició era l’exploració de l’espai amb el repte Into Orbit: Què necessitaríem per viatjar a un altre planeta o per viure en una estació espacial? Aquest repte transportava els equips participants a l’espai, on havien d’explorar, desafiar i innovar en la seva enorme extensió.

La Noguera estava representada per l’alumnat de 4t d’ESO de la promoció d’aquest any de l’INS Els Planells d’Artesa de Segre, l’INS Ermengol IV de Bellcaire d’Urgell i Vedruna Balaguer. Tots tres centres amb gran experiència en el treball en projectes de robòtica a l’aula i en la participació en altres edicions de la First Lego League.

AdS_15, INS Els Planells (Artesa de Segre) Space Makers, INS Ermengol IV (Bellcaire d’Urgell) Technobuilders, Vedruna Balaguer

L’equip AdS_15 de l’INS Els Planells es va proclamar guanyador absolut amb el projecte Menjar a l’espai?, en el qual presentaven una recepta de pa sense molles per poder reintroduir aquest aliment bàsic en la dieta dels astronautes que es va haver d’eliminar justament pels problemes que originaven les molles en suspensió a les naus en absència de gravetat.

L’equip Space Makers de l’INS Ermengol IV de Bellcaire va rebre el 2n premi al millor Projecte Científic pel seu treball: Podem viure a l’espai? Produir aliments i oxigen suposa un repte afegit als viatges espacials. Cultius hidropònics en recipients dissenyats en 3D ha estat la seva innovadora aportació.

Finalment, l’equip Technobuilders de l’escola Vedruna de Balaguer va rebre el premi Global Innovation Awards pel projecte Mira el món, una aplicació que recull un ampli arxiu de vídeos, imatges i música per millorar la qualitat de vida emocional dels astronautes que viuen molt de temps confinats en un espai reduït i lluny del seu entorn de confort.

L’equip d’Artesa representarà, un cop més, les terres de Lleida en la gran final de la First Lego League Espanya els propers dies 23 i 24 de març a Tenerife.

Els centres educatius la Noguera han donat una lliçó de bona feina, treball en equip, esforç, perseverança i respecte tot gaudint d’un fantàstic matí de robòtica a la 8a FIRST LEGO LEAGUE. Enhorabona a tots/es!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>