XI Gimcana lingüística de la Noguera

El dimecres 27 de març de 2019 ha tingut lloc al Teatre Municipal de Balaguer la final de la XI Gimcana Lingüística de la Noguera. Els alumnes de 2n d’ESO de l’Institut d’Almatà, l’escola Vedruna Balaguer, l’Escola Pia i l’Institut Ciutat de Balaguer han participat en un concurs de diverses proves sobre llengua catalana.

Els alumnes dels quatre centres participants han demostrat tenir bons coneixements de llengua en una final molt igualada que s’ha resolt amb una prova de desempat. Cada centre tenia quatre representats que havien estat escollits durant la 1a fase del concurs, que s’havia dut a terme als centres els mesos anteriors.

Aquests setze participants han hagut de superar set proves relacionades amb la llengua més una prova de desempat. Les proves han estat al voltant dels mots discordants, refranys, frases fetes, la noguerada (amb lèxic propi del territori), jeroglífics i barbarismes. La Gimcana ha estat conduïda pel periodista i presentador local Àlvar Llobet.

Aquesta és una activitat que organitza el Servei Comarcal de Català dins del Pla Comarcal de Dinàmica Educativa. Per fer-la possible, hi col·laboren el Servei Educatiu de la Noguera, l’Ajuntament de Balaguer i el Consell Comarcal. L’equip guanyador de la XI Gimcana Lingüística de la Noguera ha estat l’Institut Ciutat de Balaguer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>