Jornada Compartim experiències STEAM III

Aquest dissabte 15 de febrer ha tingut lloc la tercera Jornada Compartim experiències STEAM de la Noguera. Després de dos edicions de treball intens per part del professorat de la comarca aportant les seves experiències i projectes d’aula, hem donat el tomb a la trobada per proposar una nova manera de conèixer nous recursos i maletes pedagògiques i acompanyar els participants en el canvi metodològic i en la dinamització de noves propostes d’aula d’una forma lúdica, vivencial i amb la col·laboració dels professionals del CESIRE.

En la primera part, la Núria López i el Júlio Pérez ens van presentar la Maleta “NanoExplora. El món del més petit”, un material didàctic que té com a objectiu el desenvolupament del model matèria a partir de la nanociència i la nanotecnologia i com treballar-la a l’aula. En aquest món més petit podem plantejar preguntes com: Hi ha roba que no s’embruta? Com funcionen les cremes solars d’última generació? Quants nanòmetres mesura la teva mà? La resposta a les quals es troben a l’estructura interna de la matèria. Paral·lelament ens van anar fent la traducció de les diferents activitats a les equivalents o similars del kit de “Nanociència i Nanotecnologia” per a secundària de les maletes pedagògiques del CRP de la Noguera.

Per a la segona part ens esperava una activitat de química ludificada, l'”Escape Room de la taula periòdica”. El Jordi Regalés i la Fina Guitart ens van dinamitzar aquesta proposta didàctica en forma d’escape room per treballar a l’aula competències i coneixements al voltant de la taula periòdica i els elements. Les tasques i situacions que calia resoldre engloben coneixements de diversos àmbits amb l’eix vertebrador de les idees clau per a les ciències, i la química dels productes quotidians. Vam gaudir del format de joc, la qual cosa ens va servir d’exemple per mostrar com implicar l’alumnat i fer-lo gaudir d’una experiència diferent, a la vegada que comparteixen coneixements i cooperen amb els companys utilitzant les seves habilitats i competències en els àmbits de les llengües, les arts, les ciències socials, la matemàtica i la tecnologia.

El nostre agraïment als companys del CESIRE per apropar-nos noves experiències i metodologies d’aula, i fer-nos gaudir amb les seves propostes i maletes pedagògiques.

Cliqueu sobre la imatge per accedir a la galeria:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>