El Camp d’aprenentatge de la Noguera fa 10 anys

Amb una jornada plena d’activitats molt ben organitzada i amena, el Camp d’aprenentatge de la Noguera va celebrar aquest dissabte a l’Espai Transmissor de Seró el seu 10è aniversari.

Els actes vàren començar amb la conferència “Elogi de l’ensenyament de la prehistòria” a càrrec de Joan Santacana, Llicenciat en Arqueologia i Història antiga, Doctor en Pedagogia i professor de Didàctica de les Ciències Socials a la Universitat de Barcelona. Amb una entretinguda exposició, vàrem poder copsar que la prehistòria és una disciplina universal amb un gran potencial d’oci que ens posa de manifest el passat comú que compartim tots els pobles i de com, amb el pas del temps, ens hem anat fent a nosaltres mateixos. Va posar de relleu que la prehistoria té un gran valor formatiu perquè ens proporciona una àmplia perspectiva de nosaltres com a éssers humans i de les nostres accions. També ens va fer notar com l’estudi de la prehistòria ens permet escriure la història de molts pobles sense història escrita, i de com ens col·loca, sovint, en les fronteres del coneixement. Al mateix temps, el seu estudi està ple de procediments i ens ensenya que sempre hi ha hagut una varietat notable de maneres de fer les coses. Per tot això, va concloure Joan Santacana, manifesta que s’estima la prehistòria.

Un cop acabada la conferència es va procedir a la inauguració de l’exposició “La Prehistòria a l’Ensenyament. Del segle XIX als nostres dies“. El matí va continuar amb tallers de ceràmica, poliment de pedra, os i petxina, gravats sobre pedra i construcció de maquetes de megàlits i les portes obertes guiades per visitar tot l’espai.

Per acomiadar la festa, tots els assistents ens vàrem unir en el propòsit comú de moure un menhir amb les tècniques de l’època, i hem de dir que ens en vàrem sortir ben bé.

  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>