Estratègia Digital de CentreJa ha estat publicat el nou document de l’Estratègia Digital de Centre, on s’explica com concretar als centres educatius d’arreu del país el Pla d’Educació Digital de Catalunya 2020-2023. Aquest document és una evolució de l’antic Pla TAC i tracta de desenvolupar la perspectiva de que l’objectiu envers la Cultura Digital és desenvolupar les habilitats digitals de l’alumnat, i que per fer-ho és imprescindible fer-ho també amb les dels i les docents i els centres.

A més, a fi de facilitar l’elaboració d’aquesta estratègia, que va molt més enllà de l’antic Pla TAC, l’equip de la Direcció General d’Innovació, Recerca i Cultura Digital (DGIRCD) ha desenvolupat un nodes de suport que permet seguir els passos necessaris per a arribar a la nostra fita, que és la millora de la competència digital del centre, del professorat i de l’alumnat a través d’una estratègia compartida i integrada en el PEC i la PGA anual.

Amb l’objectiu d’assolir aquesta competència digital, l’EDC comprèn els diferents àmbits del centre -organitzatius, metodològics, curriculars i comunicatius-, atès que la cultura digital està involucrada en tots els àmbits del dia a dia d’un centre escolar.

Els principals objectius de l’EDC, més enllà de la perspectiva ja esmentada, són:

  • Assoliment de la competència digital.
  • Planificació estratègica i organització.
  • Metodologies didàctiques i innovació.
  • Inclusió digital i de gènere.
  • Seguretat i protecció de dades.

Podeu tenir accés a aquests espais a partir d’aquest article o a través dels enllaços d’interès que trobareu a la secció de Cultura Digital del reportEducació.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>