A Pallejà, els joves aposten pel Programa +XTU

XTUPALLEJAUn grup d’estudiants han elaborat un audiovisual en el que expliquen la seva experiència en aquest projecte municipal de suport a l’estudi

Una setzena de joves han participat en l’elaboració d’un audiovisual sobre el programa +XTU que ha estat coordinat pel Jovespai i ha comptat amb la col·laboració d’una educadora social. La intenció era que els estudiants poguessin explicar quins són els seus reptes de futur des d’un punt de vista formatiu i laboral i de quina manera els ajuda a aconseguir-ho tenir al seu abast projectes de suport a l’estudi com el +XTU. Recordem que es tracta d’un projecte municipal adreçat a joves de 12 a 20 anys que estudien algun dels cursos d’ESO o GES i a través del qual se’ls hi donen eines per millorar el seu rendiment acadèmic al mateix temps que se’ls orienta en la seva transició escola-treball.

En el moment de plantejar la realització d’aquest audiovisual es va fer un càsting entre els usuaris habituals del Jovespai i els participants del programa +XTU i es va comptar també amb la col·laboració del taller de teatre juvenil, Grocs Teatre. A més de ser entrevistats davant la càmera en espais com l’institut, el punt d’informació juvenil i el parc de La Molinada, els participants van escenificar la instal·lació d’un set de gravació. Tots ells coincideixen en que l’elaboració d’aquest vídeo ha estat una experiència molt positiva al mateix temps que des del Jovespai es considera bàsic conèixer l’opinió dels usuaris per continuar millorant el servei que s’ofereix.

El programa +XTU inclou diverses iniciatives entre les que hi ha el racó dels deures, un espai que ofereix als joves la possibilitat de fer treballs i exercicis, preparar exàmens i aprofundir en algunes assignatures amb l’acompanyament d’un professional de l’educació.


Font: www.palleja.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>