Estadístiques amb epèrgam?

D’entrada, la resposta a la pregunta que dóna títol al post és NO.

Efectivament, l’aplicatiu de gestió de les biblioteques escolars catalanes no permet fer l’estadística del préstec. És a dir no té una funció pròpia que permeti a una escola o institut saber quins llibres han llegit els seus alumnes o quin podria ser el top ten de les lectures al llarg del curs.

D’aquestes dues demandes generalitzades, n’hi ha una, la primera, que d’una manera més o menys rudimentària i lenta, però efectiva, l’epèrgam permet donar-hi resposta.

Per saber quins llibres ha llegit un alumne d’una escola o institut o ha utilitzat un docent al llarg d’un curs heu de fer el següent:

a) Anar al mòdul de Préstec, de l’entorn de biblioteca:

b) Seleccionar l’opció Gestió de préstecs:
c) De la fitxa de la gestió de préstecs NOMÉS omplir les Dades Lector:

d) Un cop les teniu plenes clicar l’opció Imprimeix del menú lateral esquerre.

En fer-ho comprovareu que se us obre una finestra emergent amb el llistat de llibres que ha llegit la persona usuària de la biblioteca. Aquesta llista inclou totes les lectures que l’alumne o docent s’hagi endut en préstec des del moment que s’ha fet la càrrega d’alumnes i professorat del mes de setembre de cada curs lectiu fins la data que es faci la consulta.

Unes coses a tenir en compte:

  1. Per què la llista reculli la totalitat dels llibres que un alumne ha llegit, aquest usuari no ha de tenir prestat cap document. Si en tingués un de prestat la llista només recolliria el document o documents prestats.
  2. Aquestes dades del préstec s’esborren en el moment que es fa una nova càrrega d’alumnes (setembre de cada any).

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>