Els nens del Born

DADES TÈCNIQUES
Text: Dolors Garcia i Cornellà
Il·lustracions: Pep Brocal
Editorial: Publicacions de l’Abadia de Montserrat
Any d’edició: 2013
Format: rústica (cosida)
Idioma: català
Pàgines: 23
ISBN: 978-84-9883-626-4
Nivell: Educació primària (Cicle Inicial)

ESTUDI DEL LLIBRE
Temes principals: vida quotidiana, infants

  • Subtemes: jocs, història, 1714

Gènere: Conte

Resum/Argument
La Joana i el seu germà Maurici vivien al barri de la Ribera, a la Barcelona del 1700. La seva mare era una dels molts artesans que vivien en aquest barri. Feia filigranes i els seus fills s’encarregaven de portar-les a les cases dels compradors. En un d’aquests encàrrecs i, gracies a un incident, coneixen en Miquel amb el qual, la Joana queda a la nit a la plaça del Born.

Ambientació:

  • Espai: Barcelona
  • Temps: 1700

Personatges: Joana; Maurici, Miquel

COMENTARI
Aquesta senzilla història té com a protagonistes els nens que vivien al barri del Born de la Barcelona del segle XVIII. Amb la seva lectura i, sobretot, contemplant els dibuixos d’en Pep Brocal, sabrem com vivien, què feien o què els passava. El text i les il·lustracions de fons monocrom ens dibuixen uns retalls de la vida al barri de la Ribera el 1700, fa un petit retrat de la societat menestral d’una època prèvia al setge de 1714, en què la vida es podia mostrar amb un to més feliç, sense el dramatisme amb els habitants de Barcelona van viure la guerra de Successió i el setge de 1714. És un conte amb un final festiu i alegre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>