El sultà i els ratolins

DADES TÈCNIQUES

Autoria: Joan de Boer

Il·lustracions: Txell Darné

Editorial: OQO Editora

Ciutat: Pontevedra

Any de l’edició: 2005

Pàgines: 32

Edat: A partir de 5 anys

ESTUDI DEL LLIBRE

Temes principals: Conte encadenat i humorístic

Subtemes: Apropament a llegendes d’altres cultures

Gèneres: Àlbum il·lustrat

Resum/argument:

Al sultà li agradava molt el formatge. Tenia habitacions plenes de formatges de tot arreu; però el palau es va omplir de ratolins que es menjaven el formatge del sultà, i els consellers van haver de buscar una solució: Per fer fora els ratolins, van portar gats; Per fer fora els gats, van portar gossos; Per fer fora els gossos, van portar lleons; Per fer fora el lleons, van portar elefants Per fer fora els elefants, van portar ratolins I així sense parar.

Ambientació:

  • Espai: conte d’orígen àrab
  • Personatges: el Sultà, els consellers i tot un seguit d’animals

PROPOSTA D’ACTIVITATS

Aquest conte, d’orígen àrab, encadena una sèrie d’esdeveniments de tal manera que la situació es complica progressivament fins al final de la història, per a portar-nos de nou al punt de partida.  El caràcter  de conte circular i les repeticions formals poden aprofitar-se per memoritzar-les i quan s’expliqui el conte suiguin els nens/es els que diguin la part del conte que es va repetint.

Una altra activitat podria ser pensar en quins altres animals podrien aparèixer en el conte i quina relació hi hauria entre ells; així es podria construir un nou conte, seguint la mateixa estructura.

ASPECTES A DESTACAR

Les il·lustracions de la Txell Darné realitzades amb la tècnica del collage, a partir d’objectes antics donen al llibre to d’època. La il·lustradora fa mostra d’un gran domini de la tècnica i ens sorprèn amb unes composicions originals i imaginatives, on l’humor està molt present.


Ressenya a càrrec de: MARIA CAPDEVILA (Escola Sant Jordi, Sant Vicenç dels Horts)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>