Ala de Corb. Barcelona 1714. La batalla final

Títol: Ala de Corb. Barcelona 1714. La batalla final
Autor: Enric Larreula
Il·lustrador: Jordi Vila Delclòs
Editorial: Baula
Any: 2014
Pàgines: 166
ISBN: 978-84-479-2736-4
Nivell: Cicle superior d’educació primària. 1r cicle d’ESO

ESTUDI DEL LLIBRE
Temes principals: aventures, pirateria, 11 de setembre de 1714

  • Subtemes: guerra, lluita per la llibertat

Gènere: Novel·la

Resum/Argument
Setembre de 1714. Barcelona fa mesos que pateix un setge terrible. Fa temps que aguanta també els atacs de les tropes espanyoles i franceses. La resistència catalana és tan gran que passarà a la història com una de les més heroiques. Només algun vaixell aconsegueix de tant en tant trencar el setge i dur queviures. Entre aquests vaixells hi ha el d’un pirata que sempre s’ha enfrontat als imperis i ha lluitat per la llibertat i que per això s’uneix a la causa catalana, encara que sembli una causa perduda…

Ambientació:

  • Espai: Barcelona, El Carib
  • Temps: 1714

Personatges: Els personatges principals de la sèrie (Ala de Corb, Doña Maria, Ona de Foc, David, Gerard…) conviuen amb personatges històrics.

COMENTARI
En el darrer Congrés de Literatura infantil i juvenil catalana que es va celebrar el 19 i 20 d’octubre de 2013 al Born, Enric Larreula i Jordi Vila Delclòs van participar en la taula rodona “La recreació o creació de personatges en contextos històrics”, on van parlar del paper de creadors, tant dels escriptors com els il·lustradors, per sobre del d’historiadors. Ambdós investiguen i es documenten sobre l’època en què treballen, però reclamen la llibertat del creador i la necessitat de poder tenir la seva pròpia mirada sobre les coses. Larreula i Vila Delclòs van amanir les seves intervencions amb exemples de la seva col·laboració al llarg dels 23 anys de la sèrie Ala de Corb.

Enric Larreula va acabar la seva intervenció dient: “… que voleu que us digui!, Ala de Corb sóc jo, lluitant contra els que manen”. Després de 23 anys de la primera novel·la de la sèrie, Ala de Corb lluita per la llibertat dels catalans. Amb un final emotiu, Ala de Corb. Barcelona 1714. La batalla final, és plena de referències a la situació actual que destil·len esperança.

Digna cloenda a una sèrie d’èxit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>