LLEGIU i PARLEU. Llegir per parlar, llegir per aprendre

Llegir per parlar, llegir per aprendre, un projecte de la Direcció General de Política Lingüística i del Consorci per a la Normalització Lingüística per fomentar la lectura en el marc de l’aprenentatge i l’ús de la llengua. Llegir, una excusa per parlar i per aprendre llengua, una excusa per establir vincles amb la cultura, per establir relacions entre persones i interessos  compartits, una manera d’aprendre ensenyant i de deixar-se guiar per aprendre.

Es tracta d’un conjunt d’activitats que motiven la conversa a partir de la lectura de textos de tipologia molt diversa. Les activitats estan pensades perquè es puguin utilitzar en contextos formals i informals d’aprenentatge: a les aules, en clubs de lectura, en parelles lingüístiques, etc.

El programa està destinat a la població adulta en general, i especialment a l’alumnat del Consorci per a la Normalització Lingüística a partir del nivell A2, els participants del programa del Voluntariat per la Llengua i els participants dels clubs de lectura.

L’enfocament dels materials respon a la metodologia «lectura en parella» i «tutoria entre iguals» del GRAI de la UAB, que propugna que la «interacció entre aprenents és un motor d’aprenentatge significatiu». En les activitats que es proposen hi participen sempre un tutor i un aprenent. El tutor és qui condueix les activitats i pren la responsabilitat de la preparació de la lectura abans de la trobada.

El material consta d’una guia didàctica i 20 fulls que proposen activitats de conversa a partir de la lectura de textos reals de tipologia diversa:

01. La Ventafocs
02. Com fet a casa
03. D’aquí i d’allà
04. Les galàxies personals
05. On anem
06. El joc de l’aualé
07. Es lloga pis
08. Invitació
09. Els ritmes biològics
10. Remeis casolans
11. Humor negre
12. En memòria de Paco Candel
13. Travessem l’Atlàntic
14. Anem d’urgències
15. L’home caiman
16. Jeroglífics
17. Les llàgrimes, les paraules, els silencis
18. Amb noms i cognoms
19. Esmorzar a casa
20. Oreneta cuablanca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>