DONA LA NOTA, encara hi som a temps

 

#joemquedoacasa
DONA LA NOTA 2020

DONA LA NOTA, encara hi som a temps.

Animeu-vos a cantar la cançó i compartir-la a les xarxes socials

INFORMACIÓ ACTUALITZADA

 

Amb l’esperança que el dia 5 de juny es pugui dur a terme la cantada conjunta prevista de la cançó No Ens Desdibuixeu, de la campanya DONA LA NOTA, encara hi som a temps us animem a continuar assajant la cançó amb els vostres alumnes, amics i família mitjançant les xarxes socials.

Estem treballant des del Departament d’Educació perquè la campanya pugui continuar, i fer una cantada, si fos el cas, des de casa. Estigueu atents al correu i les xarxes socials on us anirem informant de diferents accions que us proposarem.

Per altra banda us animem a realitzar diferents accions que us poden servir per assajar-la. Ja sabeu que trobareu tot el material necessari al portal DONA LA NOTA, encara hi som a temps.
Us volem sentir cantar per la Terra… I també que convideu tothom a fer-ho…

ACCIONS
·Feu reptes a les vostres xarxes socials convidant a cantar la cançó.
·Convideu als vostres alumnes a que us enviïn enregistraments fets per ells de la cançó. (ens els podeu fer arribar a info@cdapaucasals.com o publicar-los directament a les vostres xarxes, si ens etiqueteu, ho compartirem).
·Canteu-la des dels balcons als vostres veïns.

COM PUC FER UN REPTE?
·Amb el mòbil.
·Enregistreu un petit vídeo cantant tota la cançó o bé un fragment.
·Podeu fer-ho a cappella, aprofitant la base instrumental, acompanyant-vos d’un instrument, fent-ne una versió sense veu (instrumental)…
·Publicant-la a les xarxes socials.
·Fent-ne una història al vostre Instagram o bé al Facebook.
·Etiquetant (nominant) dues persones per tal que continuïn el repte de cantar-la.
·Etiquetant, també, qui t’hagi nominat a tu.
·Afegint-hi l’etiqueta: @donalanota.
·Afegint-hi els coixinets: #donalanota2020 #encarahisomatemps #noensdesdibuixeu

QUAN?
·Des d’avui i fins que finalitzi el confinament a Catalunya.

ON?
·Cadascú a casa seva, preferiblement…

 

 

*********************************************************************************************************************************************
DONA LA NOTA, encara hi som a temps és una iniciativa del Departament d’Educació que pretén que nens i nenes, nois i noies dels centres educatius de Catalunya i tota la comunitat educativa, prenguin consciència sobre el moment que vivim d’emergència climàtica i ambiental, i participin de forma activa en el seu entorn més proper.

Per facilitar la concreció de les actuacions, activitats i recursos que volem posar al vostre abast hem creat un espai NODES.
Aquest espai NODES també pretén ser un espai per vincular altres iniciatives que ja es donen el territori i per assegurar la implementació d’accions sostenibles i perdurables al llarg del temps en els centres educatius i comunitat educativa.

Un cop entreu el NODES, podeu accedir a les diferents icones de capçalera:

En l’apartat de centres podreu visualitzar tots els centres i nombre d’alumnat que participen de tota Catalunya.

A l’etiqueta de Presentació podreu accedir a la presentació oficial que es va fer el passat dimarts 28 de gener amb la participació de l’alumnat de EI Oriol Martorell (BCN) i on també vam tenir una actuació en directe del grup Petit Taller de Cançons amb la cançó “No ens desdibuixeu”

 

“La cultura de la sostenibilitat és un element bàsic en el capital social d’un país. L’educació cap al desenvolupament sostenible no es tracta d’una activitat de mera transmissió de coneixements, sinó de capacitació dels ciutadans per analitzar les possibles solucions als reptes ambientals, econòmics i socials.”

–Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible

Per enfortir la resposta global a l’amenaça del canvi climàtic, els països adoptaren l’acord de París, que va entrar en vigor el novembre del 2016. Amb aquest acord, tots els països acordaren prendre mesures. La implementació d’aquest acord és essencial per assolir els ODS. Aquest projecte s’alinea amb  iniciatives com “Pla nacional per a la implementació de l’Agenda 2030 a Catalunya”. El Pla nacional per a l’Agenda 2030 té com a objectiu la implementació de l’Agenda 2030 a Catalunya, vetllant per l’assoliment dels 17 Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS) mitjançant les polítiques públiques impulsades per la Generalitat de Catalunya. La seva elaboració és una actuació recollida als plans de Govern de la XI i la XII legislatures. El caràcter transversal de la lluita contra el canvi climàtic fa indispensable crear sinergies en tots els àmbits. Amb aquesta intenció  Molts centres de Catalunya participen des de fa temps del projecte “escoles verdes”. El programa escoles verdes sorgeix com un compromís per donar suport “als centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d’afrontar, des de l’educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat.”

El projecte es fonamenta en el lema “DONA LA NOTA, encara hi som a temps”. El punt de partida és la proposta inicial del CdA Pau Casals, que s’amplia amb la participació d’altres serveis de la Direcció General d’Innovació, Recerca i Cultura Digital que pren el compromís de lidera aquesta iniciativa, difondre-la, impulsar-la i destinar-hi els recursos necessaris.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>