Presentació ‘La veu de la Terra’

La presentació oficial del Projecte La veu de la Terra serà el dia 23 de març a les 17:30h i es retransmetrà en directe a través del següent enllaç Youtube

Us facilitem el programa de la sessió i l’enllaç del directe: https://youtu.be/CTMLSW6ryJ4

El projecte de LA VEU DE LA TERRA està a disposició a: www.laveudelaterra.cat


LA VEU DE LA TERRA

El nou projecte La veu de la Terra dona continuïtat al projecte Dona la Nota, encara hi som a temps.

La pandèmia que ens envolta ens està impedint fer moltes coses, aturant iniciatives i desitjos. Però hi ha altres problemes greus que requereixen de respostes immediates, i la nostra responsabilitat és alçar la veu per denunciar-los. Molt especialment, el de l’emergència climàtica, que és, sens dubte, el repte més gran de la humanitat.

Emmarcat en tot aquest escenari apareix aquesta nova iniciativa contra el canvi climàtic, amb el lema “la veu de la Terra”.

Amb aquest projecte es pretén que nens i nenes, nois i noies dels centres educatius de Catalunya prenguin consciència sobre el moment que vivim d’emergència climàtica i ambiental, i participin de forma activa en el seu entorn més proper. D’una banda, integrant els valors de l’educació per a la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida del centre (currículum, gestió, relacions amb l’entorn, etc.). I d’altra, afavorint un espai d’intercanvi d’experiències a disposició dels centres. I sobretot des de la vessant musical.

El projecte La veu de la Terra està format per 9 cants i 8 clams intermedis. El propi planeta n’és el personatge principal, aixecant la seva veu per denunciar els atacs que està rebent des de fa ja massa temps i acostant-nos a la infinitat de bones sensacions o sentiments positius que ens desperten els seus paisatges.

Aquesta cantata va acompanyada de 44 activitats educatives, amb les seves programacions curriculars, destinades a ser treballades a les escoles i els instituts per tal de facilitar la tasca al professorat, bé sigui l’especialista de música o bé la resta de l’equip docent que vulgui participar en el projecte.

Les programacions es complementen amb material didàctic: videoclips, partitures, bases instrumentals, video-tutorials… També es posa a l’abast, les programacions de cada activitat, pautes d’observació del docent i taules d’autoavaluació de l’alumnat. Tot el material de treball està dissenyat de tal manera que es pugui dur a terme, també, en situacions d’excepcionalitat com la que estem vivint.

Tota aquesta proposta educativa ha estat dissenyada des del CdA de Pau Casals i coordinada des de l’equip de Serveis Educatius de la SDG de Formació i Innovació del Departament d’Educació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>