Programa Apadrinem el nostre patrimoni

El programa Apadrinem el nostre patrimoni  es va iniciar el curs 2013-14, i compta amb els CRP com a agents assessors. Es basa en la idea de l’apadrinament d’un element patrimonial per part del centre educatiu; comporta donar-li valor i aprofundir en el seu coneixement des de el punt de vista històric, artístic, cultural o científic i, alhora, fer que aquest coneixement sigui socialment rellevant, és a dir, que arribi a la pròpia comunitat i a l’entorn de l’escola.

Els projectes d’apadrinament promouen la dimensió significativa, comunicativa, d’acció i de projecció de l’aprenentatge. Aquestes quatre dimensions permeten situar l’alumne com a subjecte actiu del seu aprenentatge, promovent la seva implicació en el territori i la societat a través d’un concepte de ciutadania crítica i responsable.

La finalitat i els objectius del programa s’estableixen a l’annex 1 de la Resolució ENS/2037/2018, de 30 d’agost, per la qual es crea el Programa d’innovació pedagògica “Apadrinem el nostre patrimoni”.

Els centres interessats en participar en el programa Apadrinem el nostre patrimoni han d’adreçar-se al Centre de Recursos Pedagògics (CRP) de la seva zona, on podran ampliar la informació i si ho desitgen formalitzar-ne la inscripció.

Els CRP ofereixen als centres educatius acompanyament, assessorament i formació, si s’escau, en l’elaboració i el seguiment del seu projecte.

Requisits

Per formar part del programa els centres educatius han de complir els requisits següents:

  • Presentar el projecte dissenyat i planificat.
  • Entregar la declaració de l’aprovació del claustre i del Consell Escolar per participar en el programa. Aquesta declaració ha de ser posterior a la publicació de la resolució.
  • Presentar una carta de motivació. El format és lliure: enregistrament audiovisual, infografia, carta, etc.
  • No haver participat, ni estar participant, amb el mateix projecte en un altre programa d’innovació.

La participació del centre en el programa suposa l’acceptació dels compromisos establerts a l’annex 1, apartat 6, de la Resolució ENS/2037/2018.

Sol·licitud

El director o directora pot demanar la inclusió del seu centre en el programa, mitjançant la presentació per valisa electrònica de la documentació següent:

Si en el termini de presentació de la sol·licitud de la convocatòria corresponent no s’han pogut dur a terme les sessions de claustre i del consell escolar de centre en què s’aprova la participació en el programa, s’adjuntarà igualment el model de declaració, tot fent constar les dates previstes de reunió d’aquests òrgans i la posterior tramesa del compromís corresponent un cop aprovat.

  • Termini de presentació: del 8 de juny al 15 d’octubre de 2019

La selecció de centres educatius es farà d’acord amb els criteris establerts a l’annex 11, apartat 3, de la Resolució EDU/1528/2019.

Modalitats d’Apadrinament

Més informació

En el següent aquest enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>