Mor l’artista Domènec Fita als 93 anys

 

Era autor d’una enorme quantitat d’obres artístiques i també es va dedicar a la docència.

La imatge superior correspon al curs 2017-2018 quan les escoles de Sta Coloma de Farners es van afegir a l’Any Fita i dins el projecte “Apadrinem escultures”, es va apadrinar una escultura seva situada als jardins del Geriàtric.

L’artista gironí Domènec Fita i Molat ha mort avui als 93 anys, segons ha confirmat la fundació que porta el seu nom. Fita, nascut a Girona el 10 d’agost de 1927, ha estat l’autor d’una enorme quantitat d’obres d’estils i disciplines molt diverses: ha treballat la pintura, l’escultura, la ceràmica o els vitralls, per representar de totes les maneres possibles el rostre, el paisatge, la ciutat de Girona, motius religiosos o el nu.

De la seva tasca creativa, el mateix autor realçava l’interès per crear un “art integrat”, és a dir, una obra pensada i construïda partint de l’espai i el lloc determinat que ocuparà. A més, Fita va combinar sempre la seva producció artística, que va mantenir viva fins a l’últim moment, amb una vocació pedagògica i educativa irrenunciable.

La seva és, doncs, una obra artística canviant i singular, que s’ha materialitzat en més de 100 exposicions individuals, prop de 400 participacions en mostres col·lectives i gairebé 400 obres per encàrrec.

I justament per recollir, potenciar i difondre aquest treball ingent va néixer la Fundació Fita, que, després de la mort del creador, “es reafirma encara més en la voluntat de reivindicar i divulgar el llegat artístic del pintor gironí”.

President honorífic de la Fundació, Fita també era membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi des de 1983, el 1991 va ser reconegut amb la Medalla d’Or de la Diputació de Girona i, el 2006, va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Per a més informació, Diari de Girona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>