RECURS Nati Bergadà. 66 Contes per treballar el dol

Els contes ens ajuden a treballar amb l’alumnat tots els aspectes de la vida i la mort n’és un d’ells.

Nati Bergadà és mestra i psicopedagoga i autora del bloc que porta el seu nom. A l’article que us proposem ens diu...La mort continua sent un dels grans tabús que encara pateix la nostra societat. És un tema del que no ens agrada parlar i menys amb els petits. No hem d’ocultar la realitat als nens ni protegir-los de la mort, però sí que els hem de preparar per la mort i ajudar-los en el procés de dol. Hem d’educar per la vida i educar per la mort. Tot i que ells tenen una curiositat natural per la mort, els adults no sabem com parlar-ne i aquest tema no sabem com afrontar-lo.”

Podeu consultar el seu article 66 Contes per treballar el dol. D’entre tots els llibres que ens proposa en destaquem:

  • La Júlia té un estel, Eduard José (Autor), Valentí Gubianas (Ilustrador) Ed. la Galera: En aquest conte es treballa la malaltia terminal i mort de la mare d’una nena.  
  • El meu avi i jo, de Núria Para Pararera. Editorial Joventut, S.A : àlbum il·lustrat que explica la relació d’una nena amb el seu avi i com viu la seva mort.
  • Como todo lo que nace, Elisabeth Brami. Ed. Kokinos : aquest conte explica el cicle de la vida…que comença amb el naixement i acaba amb la mort.
  • El buit, d’Anna Llenas. Ed. Barbara Fiore: conte que ens parla de la resiliència, la capacitat de sobreposar-se a l’adversitat i treure’n un aprenentatge. A la web de l’autora disposeu de recursos complementaris.
  • El cor damunt la sorra, de Jordi Llompart (Autor), Glòria Llompart (Ilustrador). Ed. la Galera: història d’una jove amb la que podem treballar el sentit de la vida i de l’amor. 
  • Así es la vida, d’Ana-Luisa Ramírez Giménez (Autor), Carmen Ramírez Giménez (Ilustrador) Ed. Diálogo: aquesta expressió els petits ens la senten moltes vegades…però que vol dir? Amb aquest conte ho podran entendre. 
  • La estrella de Lea, de Fátima Sharaffedine (Autor), Claude K. Dubois (Ilustrador) SM; Edición: explica d’una manera molt realista com viu la malaltia la família i l’amic d’una nena que pateix una malaltia terminal i acaba morint. 
  • Estirar la pata, ole Babette. Ed. Destino: dos avis expliquen en què consisteix la vida i l’envelliment en clau d’humor.
  • ¿Cómo es posible? La historia de Elvis (Rosa y manzana) de Peter Schössow (Autor, Ilustrador): a partir de la mort d’una mascota es treballa el dol, la pèrdua i la importància de compartir sentiments. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>