Lliurament de premis del 6è concurs de vídeos d’Experiments de pel·lícula

Aplegats a la Sala d’actes de l’Ajuntament de Balaguer, el 19 de juny de 2019 a les 17 hores s’han lliurat, entre altres, els premis del 6è concurs de vídeos d’experiments científics “Experiments de pel·lícula” de la Noguera, activitat dels Plans Municipal i Comarcal de Dinàmica Educativa, adreçada a l’alumnat de la comarca, des d’Infantil a Batxillerat. Amb un èxit rotund i una qualitat de vídeos cada any més notable, s’han presentat 43 vídeos de tots els nivells i hi han participat 7 centres de primària i 3 de secundària de Balaguer i comarca, de manera que el nombre d’alumnes implicats supera els set-cents.

El concurs d’”Experiments de pel·lícula” té com a objectiu desenvolupar l’interès i el treball a l’aula dels continguts STEAM de forma amena, lúdica i utilitzant les noves tecnologies i els dispositius mòbils a l’aula, per la qual cosa s’anima al professorat i alumnat que vulgui comunicar mitjançant la filmació en vídeo, experiments que expliquin i divulguin alguns dels continguts del coneixement de les ciències experimentals. Es vol incentivar l’alumnat en la difusió de les seves experiències científiques, tot contribuint a desenvolupar les competències bàsiques dels diferents àmbits educatius.

Tots els premiats i altres seleccionats per la seva vistositat o vàlua científica tornaran a mostrar-nos en directe les seves experiències en la fira científica de tardor “La Ciència al Mercadal” el proper 18 d’octubre de 2019, on compartiran amb als companys dels altres centres els seus experiments i difondran a la ciutadania en general el seu treball d’aula.

Els centres que han participat són: Escola Àngel Guimerà, Escola La Noguera i Escola Mont-roig, Escola Vedruna i Institut Ciutat de Balaguer i s’estrena l’Escola Gaspar de Portolà, tots centres de Balaguer ciutat; i Escola Salvador Espriu de Vallfogona de Balaguer, Escola Alfred Potrony de Térmens, INS Ermengol IV de Bellcaire d’Urgell, i s’estrena l’Institut de Ponts, de la comarca.

Els premiats en aquesta edició són:

Premi Categoria A (Educació Infantil i Cicle Inicial d’Educació Primària)

La força del sol 2! Experimentem amb globus. Escola La Noguera (Balaguer)
Professorat responsable: Montserrat Mercè Tella
Alumnat: Tots els infants de P5: Laia Betbesé, Fatehdeep Cheema, Òscar Clua, Halima Dahmani, Anet Ferrer, Berta Fontova, Clàudia Gallego, Jesús Giménez, Valèria Guillén, Miquel Heghies, Felipe Hermoso, Samara Hernández, Enzo Hernández,Naia Lacal, Alan Ligero, Hugo Martínez, Andrea Membrive, Moises Navarlaz, Ona Nieto, Olau Pastor, Natàlia Prim, Youssef Ramdani

Accèssits a la Categoria A (Educació Infantil i Cicle Inicial d’Educació Primària)

Neu de bolquers. Escola La Noguera (Balaguer)
Professorat responsable: Santi Amores Sànchez
Alumnat: Alumnes de P3: (25 infants) Biel Badia Baró, Alan Bautista Claveria, Noa Capons Bergadá, Tudor David Chis, Guillermina Cocilovo Zlauvinen, Aymara Cortes Pérez, Abril del Rio Tarroja, Aina Farras Marti, Nil Farreny Gilisbars, Guiu Ferrer Banda, Oscar Forcades Pesheva, Adrian Fulop, Laia García Salón , Alice Giovannoli Camarasa, Jana Gómez Parera, Marwan Khoune, Andrea Navarlás Popescu , Rut Parramon Montoliu, Èlia Pujol Mercè, Darek Román Fernández, Pau Ruíz Brufau, Martina Semís Sangrà, Mar Solís Pujol, Andrea Valero Calves, Summer Villar García

L’aigua que camina. Escola Alfred Potrony (Térmens)
Professorat responsable: Teresa Palau Lladonosa
Alumnat: Alumnes de 1r: Ainara Castro, Caterina Cunyat, Jan Garcia, Robert Molina, Alexandra Nitu,Raül Palau, Júlia Pascual, Blau Ronda, Bianca Torrelles i Josep Viladrich. Alumnes de 2n: Èric Bueno, Tània Llubes, Mireia Núñez i Marc Solsona.

Categoria B (Cicle Mitjà i Cicle Superior d’Educació Primària)

Qui s’ha petat?. Escola Salvador Espriu (Vallfogona de Balaguer)
Professorat responsable: Èric Berga Sesé
Alumnat: Alumnes de 4t de Cicle Mitjà: Ot Albareda, Júlia Bellart, Blai Córdoba, Miquel Cases, Leire Fernández, Ariadna Piqué, Pol Puig, Mar Segarra i Pol Vilaginés.

Accèssits a la Categoria B (Cicle Mitjà i Cicle Superior d’Educació Primària)

Calculem la humitat relativa de l’aire. Escola Alfred Potrony (Térmens)
Professorat responsable: Pepita Solsona i Josepa Pascual
Alumnat: Alumnes de 3r i 4t de Primària: Elna Casamitjana, Paula Garcia, Lluc Munsó, Marc Romero, Aurembiaix Vidal, Joel Pascual, Sergi Palou, Marc Capdevila i Alguer Gardeñes.

Categoria C (Educació Secundària Obligatòria i Postobligatòria)

La font. INS de Ponts (Ponts)
Professorat responsable: Elisabet Valls Trepat
Alumnat: Alumnes de 3r d’ESO: Marc Gómez, Joel Benítez, Anna Sarrat i Amine Rajjaf

Accèssits a la Categoria C (Educació Secundària Obligatòria i Postobligatòria)

Pluja de colors. INS de Ponts (Ponts)
Professorat responsable: Elisabet Valls Trepat
Alumnat: Alumnes de 3r d’ESO: Laia Agut, Narlet Luna, Sergi Ortigosa, Ester Sangrà

Rising water. INS Ciutat de Balaguer (Balaguer)
Professorat responsable: Gerard Sala Turull
Alumnat: Alumnes de 1r de Batxillerat: Ndeye Diouf, Chaymae Bouazouni, Victòria Lacal, Ichraq Kerchaoui, Douae Alaoui

Cliqueu sobre la imatge per accedir a la Galeria de fotos de l’acte.


Si voleu llegir els diferents articles a la premsa local:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>