Conferència sobre contaminació lumínica

Amb el títol “La contaminació lumínica. El cantó fosc de la llum” va tenir lloc la conferència a càrrec de Salvador Ribas, Director científic del Parc Astronòmic Montsec (PAM) el passat 5 d’abril a la Sala Maria Rúbies del Consell Comarcal. En una amena xerrada, ens va parlar dels efectes més rellevants de la contaminació lumínica a tots els nivells, fins i tot a nivell d’ecosistemes, afectació al medi natural i a la nostra pròpia salut.

La quarantena d’assistents vàrem prendre bona nota de com mirar més críticament al cel, valorar l’ús i l’abús que fem de la llum i un bon munt d’idees per tractar-ho a l’aula amb l’alumnat en forma de proposta didàctica força engrescadora per a qualsevol edat.

Aquesta conferència s’emmarca en el programa de promoció de les activitats STEAM a la Noguera que des d’aquest curs s’està impulsant des del CRP de la Noguera.

Salvador Ribas ens va presentar també el Programa “Skype a scientist” en el qual participa. Es tracta d’una plataforma on-line que posa en contacte científics amb aules de tot el món. En sessions de 30-60 minuts a través d’Skype el/la científic/a contactada podrà interactuar amb el nostre alumnat. Es tracta de donar als estudiants l’oportunitat de conèixer un “veritable científic” d’arreu del món sense que aquest deixi el seu laboratori. El programa consta a l’actualitat amb més de 2150 científics preparats per entrar a la nostra aula, només cal començar el procés per posar-se en contacte.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>