Còmics per a la classe d’història (secundària obligatòria i batxillerat)

Bibliomaleta que aplega còmics i novel·les gràfiques ambientades en diferents èpoques històriques, des de l’edat antiga fins el món actual, des de les guerres púniques a la crisi dels refugiats… Algunes de les obres són relats de ficció emmarcats en un període històric, d’altres són una recreació, gairebé una crònica, d’esdeveniments històrics, i d’altres són fruit d’una memòria personal, gairebé una història de vida.

La selecció inclou obres tan conegudes com Persépolis, de Marjane Satrapi,  Maus. Relat d’un supervivent, d’Art Spiegelman, Los surcos del azar, de Paco Roca o l’adaptació al còmic de l’obra d’Albert Sànchez Piñol, Victus.

Al costat d’aquestes en descobrireu algunes que no us deixaran indiferents per la temàtica tractada com L’exèrcit errant (els almogàvers), Los esclavos olvidados de Tromelin (l’esclavisme), Jamás tendré 20 años (guerra civil espanyola i postguerra), El atentado (conflicte entre Palestina i Israel) o La grieta (els refugiats).

Una maleta amb unes obres que permeten apropar-nos al passat i al món actual d’una manera diferent i alhora crítica.

En aquesta selecció també s’inclouen dos llibres per al professorat, un sobre la pràctica de narrar històries a través del dibuix (El cómic y el arte secuencial de Will Eisner) perquè es puguin analitzar des del punt de vista tècnic les obres que es volen treballar i, l’altre és una proposta didàctica (Memòria i vinyetes. La memòria història a l’aula a través del còmic) per a treballar alguns dels còmics que s’incorporen a la llista que us adjuntem.

Llista d’obres de la bibliomaleta Història i còmic.

Relació de les obres de la maleta classificades per períodes històrics. Inclou el resum i les temàtiques que es poden treballar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>