Carta de compromís educatiu

Incentivarà la implicació de les famílies en l’educació dels seus fills i filles

El Departament d’Educació ha elaborat el document d’orientacions que guiarà l’elaboració de la carta de compromís educatiu. L’objectiu del document és incentivar la implicació de les famílies en l’educació dels seus fills i filles i aconseguir determinats compromisos per part dels centres a favor d’un entorn de convivència i respecte que faciliti les activitats educatives.

El document d’orientacions estableix que els centres públics i concertats que imparteixen educació infantil, primària o ESO hauran d’elaborar la carta de compromís educatiu abans d’acabar el curs 2010-2011. Per a la resta d’etapes educatives, en canvi, serà voluntària.

Els pares, mares o tutors i els responsables dels centres hauran de signar el document la un cop s’hagi aprovat, mentre que en cursos posteriors se signarà en el moment en què l’alumnat es matriculi per primera vegada a l’escola o institut.

Continguts de la carta de compromís

El document s’haurà d’elaborar amb la participació del professorat i les famílies a través dels mecanismes que cada centre determini. A més, la carta s’haurà d’aprovar al consell escolar.

La comunitat educativa de cada centre dissenyarà el model de carta que consideri més adient, en el marc de la seva autonomia. El Departament d’Educació, però, ha fixat uns continguts mínims que hi han d’aparèixer:

 • El seguiment de l’evolució de l’alumnat.
 • L’acceptació dels principis educatius del centre.
 • El respecte de les conviccions ideològiques i morals de la família.
 • La comunicació entre el centre i la família.
 • La coresponsabilitat del centre i la família en el procés d’orientació (en el cas de l’ESO)
 • Compromisos específics addicionals entre el centre i una família en concret, si es considera necessari.
 • Per garantir el compliment dels compromissos establerts, el centre haurà d’especificar a la seva normativa qui serà el responsable de fer-ne el seguiment adequat (el tutor o tutora de l’alumne). Els continguts de la carta de compromís educatiu s’hauran d’actualitzar, com a mínim, a l’inici de cada etapa educativa.

Orientacions per a l’elaboració de la carta de compromís educatiu

2 comentaris

 1. Daniel González

  Con esta carta de compromiso…estais cediendo parte de la educacion de vuestros hijos a los centros de enseñanza y en función de los criterios de cuatro politiquillos enfermos que ahora también quieren “educar a nuestos hijos”
  Los centros de enseñanza…no están para educar a nadie, simplemente deben inpartir clases de las materias basicas de estudio
  ¿Que garantia tenemos de que el director del centro de enseñanza sea una persona emocinalmente estable y sin perjuicios religiosos, politicos etc.?
  ¿Vais a permitir que el amigo Montilla…os diga como educar a vuestros hijos,…con su mentalidad nacionalista enfermiza?

 2. Daniel González

  ¿que quieren potenciar con este proyecto educativo? el respeto, las normas de convivencia,todos los valores basicos que debería tener una persona…¿todo esto no es de sentido comun? o ahora van a inventar la sopa de ajo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>